Va multumesc! Nu sunt multe rude: bunicii biologici au avut doar doi copii , pe tata și pe sora lui mai mare. Pe tata l-au dat spre adopție tot cuiva din familie si au rămas în continuare în strânsă legătură. De aceea noi am si fost crescuți de către bunicii ( parintii lui biologici) si legătură de familie a rămas. Acum când toți au murit mătușa se gândește sa vadă ce ar putea mosteni doar ca am gasit acest testament.
Bună ziua ! Tatăl meu a fost dat spre adopție unui unchi de-al tatălui sau. Noi nepptii nu prea am avut contact cu parintii lui adoptivi pentru ca erau foarte batarani si au murit cand noi aveam mai putin de 8-9 ani.Noi am fost crescuți de bunicii biologici pana la 7 ani și toate vacantele pana la 18 ani le-am petrecut la ei. Apoi bunica biologica a rămas văduvă la 59 de ani . În anii 2000 s-a făcut succesiunea și fica lor -unica moștenitoare a cedat partea ei bunicii biologice-mama ei. To.t în același an, bunica a facut intabularea pe numele ei ca unic moștenitor și a făcut un testament in fata notarului pe numele fiicei mele unde ii donează toate bunurile mobile și imobile ce se găsesc la moartea ei Fiica mea avea atunci varsta de aprox 1 an și jumătate fără ca eu sa știu. În tot acest timp bunica biologica a fost îngrijită de mine ( nepoata biologica dar care în acte nu ii sunt nepoata) si de către tatăl meu care de asemenea in acte nu ii figurează ca fiu. De asemenea ea a locuit atat cu mine si familia mea în același apartament aprox 5 ani cat si cu tatal meu pana cand tata a murit inaintea ei anul trecut . In ultimele luni a trebuit sa-i angajez pe cineva ca era la pat si detin invluziv dovezile bancare in acest sens.Acum bunica a murit si ea și am găsit acest testament care are mai mult de 12 ani vechime. Fiica ei nu știe ca eu am gasit acest testament și mi-a spus ca vrea sa își angajeze un avocat sa se ocupe de bunurile mamei ei. Ce ar trebui sa fac în aceasta situație și cum ar trebui sa procedez ca acest testament sa aibă efectul dorit de bunica. Specific ca fiica ei si familia acesteia nu au fost la înmormântare si nici nu s-au implicat în îngrijirea ei. Ocazional i-au trimis câte un cadou sau bani de ziua ei. Dar de ingrijire si înmormântare m-am ocupat doar eu și familia mea. Vă mulțumesc foarte mult !