avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Activitate Andrei300

Activitate Andrei300



raluk0207 a scris:

Dacă toți moștenitorii sunt de acord, n-aveti ce sa faceți la instanță.
Dezbateti moștenirile (după unchi și soția lui) la notar.
Renunțarea la o moștenire este pura și simplă. Nu "în favoarea" cuiva.
Se renunță și atât.
Prin titlu de proprietate, înțeleg ca va referiți numai la teren.
Dacă locuința a fost edificata în timpul căsătoriei, este bun comun și ar trebui dezbătute ambele moșteniri. Rămân de văzut actele.
Pe partea mătușii, trebuie sa rămână o ruda de-a ei moștenitoare și ulterior sa ii doneze cota tatălui dvs.
Degeaba renunță toate rudele sotiei unchiului. Tatăl dvs nu are cum sa o moștenească, pentru ca nu e ruda de sânge cu ea.

Defuncții nu au avut copii. Mătușa a avut 2 frați și ambii au decedat cât și soțiile lor ,fiecare având mai mulți copii unul din ei este și tatăl meu (nepotul ei de pe frate).
Fiind în viață doar nepoții de pe frați, nu poate tata sa o moștenească? Trebuie neapărat alt nepot?
Bună ziua,am o întrebare dacă mă puteți ajuta va rog frumos. Locuiesc cu părinții (de 35 de ani )în casa unchiului tatălui meu.Unchi care a murit de 3 ani. Casa fiind modificată/renovata de noi de când trăia unchiul ,care a fost căsătorit, nu a avut copii dar au fost 7 frați.Tittlul de proprietate este doar pe numele unchiului.Am vorbit cu toate rudele lui și îmi dau semnătura la notar că renunță la partea lor de moștenire în favoarea tatălui meu. Daca este nevoie îmi dau și rudele de pe mătușa tatălui meu (soția defunctului, și ea fiind decedată de circa 6 ani...)
Întrebarea este se pot face acte pe numele tatălui meu in baza acestor semnături de renunțare sau nu?
Bineînțeles că trebuie mers in instanță, avocat etc, dar se poate sau cheltuieli banii și timpul degeaba? Și cam cat ar dura ținând cont că semnăturile le adun în circa o săptămână?
Va mulțumesc anticipat.