avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Activitate Drg91

Activitate Drg91

Bună seara! Am fost citat în calitate de intervenient în anularea unui proces verbal în care brigada rutieră București este chemată în calitate de intimat. Pe scurt am fost lovit din spate la culoarea roșie a semaforului de către un alt conducător care se uita pe telefon! Nu am reușit să facem amiabilă ca mi-a spus ca are asigurarea la firma de leasing urmând să ne vedem a doua zi. A tras de timp ca nu reușește să facă rost de amiabilă și ca o facem noi și peste o zi două dar eu nu am fost de acord și i-am spus ca doresc să mergem la accidente ușoare să îl declarăm în intervalul legal de 24 de ore de la producere. El nu a vrut să meargă pe pretextul ca nu are timp. Am fost la poliție am declarat accidentul, iar el a ajuns abia a doua zi și i s-a suspendat permisul pentru 30 de zile pt nedeclararea accidentului și mai scria pe procesul verbal ca conducătorul nu a păstrat distanța regulamentară și a intrat în mine. Nici la poliție nu a vrut să dea asigurarea pe pretext ca nu o are fizic. Eu în baza procesului verbal mi-am reparat mașina dar după 2 luni am primit citație ca sunt chemat în calitate de intervenient în anularea procesului verbal , dar nu știu dacă are rost să mă prezint pentru ca lui i s-a suspendat permisul ca nu a declarat accidentul nu pentru ca a intrat în mine, doresc să mă lămuriți ce ar trebui să fac, ca am mai discutat cu un domn polițist și mi-a spus ca așa este procedura dar nu este obligatoriu să mă prezint. Vă mulțumesc și aștept să mă lămuriți