avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Activitate VasileVasile2020

Activitate VasileVasile2020

Buna dimineata,
Doresc sa va descriu situatia in care a fost implicat tatal meu si fratele lui.
La finalul anilor 70 bunicii din partea tatalui au achizitionat o casa.
Au redactat un contract de mana cu proprietarul casei, semnat de ambele parti.
Bunicii mei nu au mers sa faca transferul de proprietate, contractul redactat de mana s-a pierdut.
Tatal meu si fratele lui au platit impozitul de-a lungul anilor, intr-un an platea tatal meu si in anul urmator platea fratele lui.
Dupa moartea bunicii mele, tatal meu si fratele lui au decis ca e momentul sa vanda casa, dar neavand actul de proprietate pe numele lor acest lucru nu era posibil.
Fratele tatalui meu a deschis proces in baza chitantelor cu care s-a platit impozitul.
De buna credinta tatal meu i-a dat si chitantele cu care a platit el impozitul iar unchiul meu s-a trecut doar pe el la proces, i-a si zis tatalui meu ca nu il trece pentru ca nu vrea.
Dupa finalizarea procesului i s-a dat castig de cauza unchiului meu iar acesta a trecut casa pe sotia lui nu pe el, probabil ca sa nu poata fi atacata decizia.
Ulterior casa s-a vandut cu suma 90,000 de euro iar tatal meu a tot sperat ca va primi jumatate din suma.
In anul 2022 tatal meu a murit de inima, se poate spune si aceasta problema a contribuit foarte mult.
Intrebarea mea este, mama mea si eu ca si mostenitori legali il putem actiona in judecata pe unchiul meu pentru suma de 45,000 de euro?
Din cunostintele mele tatal meu nu a semnat nimic prin care sa reiasa ca renunta la dreptul asupra casei bunicilor.
Va multumesc anticipat.