Lasand la o parte faptul ca intentia mea a fost corecta, adica sa imi achit vinieta si de asemenea faptul ca daca in prima benzinarie as fi putut sa o achit nu se ajungea la situatia actuala, as fi dispus sa achit amenda in contul Societatii de Drumuri din Ungaria, sau cum s-o fi numind. In acest caz Inkasso mai poate sa imi solicite banii pe care ii pretinde, care sunt mai multi decat insasi amenda?
Buna. Am primit de la Inkasso instiintare de plata pentru lipsa vinieta pentru Ungaria in octombrie 2023, cand am tranzitat-o din Slovacia spre Romania. Eu am achitat vinieta in a doua benzinarie pe care am gasit-o, fiindca in prima cica nu le functiona sistemul de generat viniete, astfel ca ora achitarii apare ca fiind cu o ora si 10 minute dupa momentul in care am fost filmat. Instiintarea a venit pe adresa unde era inmatriculata masina, dar eu nu mai locuiesc acolo de 10 ani, si nici proprietarul nu este acasa, fiind in strainatate. In preajma Craciunului a venit acasa, a gasit plicul cu instiintarea si mi-a trimis-o prin email. De 10 ani m-am mutat din orasul respectiv in altul, iar noua adresa din cartea de identitate este in noul oras. De 3 ani am plecat definitiv din Romania, iar in 2023 m-am intors tocmai pentru a vinde masina care era inmatriculata pe RO. Masina am vandut-o si probabil ca noul proprietar, asa cum ar fi normal i-a schimbat si numerele. Intrebarea mea este ce consecinte pot exista daca nu le platesc nimic hotilor de la INKASSO? Si nici ungurilor, carora le-am platit vinieta ca un om corect.