De la ITM mi s a spus ca se aplica Legea 153/2017, art 27 care spune ca:
"Salarizarea în caz de suspendare a raportului de muncă sau de serviciu
(1) Personalul care s-a aflat în concediu plătit pentru creșterea și îngrijirea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 7 ani, în cazul copilului cu handicap, precum și personalul ale cărui raporturi de muncă sau raporturi de serviciu au fost suspendate din alte cauze, potrivit legii, la reluarea activității își păstrează gradul sau treapta profesională în care a fost încadrat anterior suspendării, salarizarea urmând a se face la nivelul de salarizare pentru funcții similare.
(2) Pentru personalul prevăzut la alin. (1), gradația se stabilește luând în considerare și perioadele care, conform legilor speciale aplicabile, constituie vechime în muncă care se are în vedere la stabilirea drepturilor salariale."
Deci, care mi se aplica?
E destul de vaga si interpretabila fraza "salarizarea urmând a se face la nivelul de salarizare pentru funcții similare."
Bună ziua! Sunt în creștere copil și urmează sa ma întorc la lucru în luna martie. O sa fiu încadrată cu salariul pe care îl aveam la momentul la care am rămas în creștere copil sau se va indexa salariul cu măririle salariale din cei doi ani? Menționez ca lucrez într o instituție publica. Mulțumesc