avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Activitate remontil

Activitate remontil

Mi se pare o aberatie(fara a contesta raspunsul dv care banuiesc ca vine de la o persoana autorizata) asta pentru ca in toate siteurile avocatilor in speta se mentioneaza clasa 4 de mostenitori ca fiindCLASA A IV-A DE MOSTENITORI LEGALI
Clasa a patra de mostenitori cuprinde rude mai indepartate in linie colaterala, pana la gradul IV inclusiv, precum: unchii, matusile, verii primari, fratii/surorile bunicilor defunctului.Deci unchi si MATUSI!Eu inteleg din asta ca aceasta matusa era in linie cu noi verii primari si inainte de deces nu si-a manifestat IN SCRIS dorinta de participare la succesiune si nu in ultimul rand aici vine nu fiica ei (decedata_din pacate) ci o nepoata .Juridic poate nu e aberant dar sa sari peste persoane apropiate defunctului si care s-au ocupat de inmormantare de plata a datoriilor de curatenie in locatia unde traia etc etc iar acestea cu mostenirea nu au trimis nici o jerba de flori .Cu respect va zic asta
Dar mi se pare o aberatie!
Multumesc asta e si parerea notarilor contactati!
Buna ziua opersoana decedeaza nu are sotie nici fii nici parinti doar o matusa sora cu mama lui si 5 veri primari.La succesiune cand am vrut sa deschidem notarul ne-a spus ca nu avem noi verii primari drept ci doar matusa in totalitate.Intre timp matusa a decedat si ea avand o varsta inaintata dar nu apucat sa deschida succesiunea .Notarul in continuare sustine ca nu putem fi beneficiari ai mostenirii deoarece exista o nepoata de la o fiica decedata a matusii si ea aare tot dreptul .Care este adevarul?Peste tot citim ca la gr 4 de mostenitori sunt unchi matusi veri primari .Notarul zice ca ba .Multumesc