avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Activitate office.pop@proton.me

Activitate office.pop@proton.me

Si cu studiile medii si liceul Economic, ma poate angaja ca si "ajutor programator"?

Cornel Vasile a scris:

Lipsa studiilor necesare ocuparii unui post atrage nulitatea c.i.m.

Buna ziua, am o intrebare legata de codurile COR. Lucrez la pompieri (meseria principala) si pe langa in IT ( mai exact software development), m-am lovit de o intrebare legata de angajarea mea pe functia de programator. Am inceput facultatea de "Informatica Economica" din Cluj, dar am abandonat in anul II. Am mai multe cursuri practice finalizate de la Microsoft, Google si Infosec (am invatat aici cat nu invatam in toata facultatea), dar din cate am citit pe internet am vazut ca angajarea pe anumite posturi nu se poate face fara o diploma de specializare. Eu practic in momentul de fata dupa legislatia din Romania am doar liceul (economic). Angajatorul (firma mica unde o sa prestez diferite servicii de programare) m-a intrebat pe ce post vreau sa ma angajeze, eu am zis ca il anunt dupa ce ma informez si asa am ajuns aici. Angajatorul daca ma angajeaza pe postul de programator face o ilegalitate? Poate fi sanctionat pentru ca ma pune pe o functie unde ambii stim ca sunt capabil doar ca in legislatie acea functie trebuie urmata de o diploma? La fel si pentru infintarea unei firme, am nevoie de acea diploma de studii superioare? Va rog frumos daca ma poate lamurii cineva, raman dator, va multumesc!