avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Activitate Simona-d

Activitate Simona-d

Vinzare casa- buna ziua, mama mea are o casa proprietate pe numeme ei, fiind singura propritara. Eu sunt singurul ei copil. Intrebare: poate sa vinda/ doneze casa ( donatie pt o verisoara dea mea sau alta persoana straina) ? Are nevoie de aprobarea mea? Eu oricum pierd orice drept asupra acelei proprietati?
Multumesc. Cum pot dovedi data cind am aflat, daca a fost verbal? Trei ani de cind am aflat sau de cind s-a facut succesiune? ( cum pot afla cind s-a facut succesiunea?)
Multumesc . Redeschiderea succesiunii se poate face numai in instanta in cazul de fata? Este un termen limita ? Mai pot sa cer redeschiderea daca au trecut presupun niste ani?
Mosteniri - buna ziua,va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Tatal meu a murit in 2002, mama traieste, eu sunt singurul copil al lor. Mama mea a intrat intro succesiune pt pamint retrocedat provenit de la bunicul meu pe linie paterna. Eu nu am fost informat la momentul respectiv si acum m-am trezit ca nu sunt inclus in lista mostenitorilor. Eu am la rindul meu doi copii. Intrebarea mea este:1) cum s-a putut ajunge sa nu fiu considerat mostenitor alaturi de mama mea, 2) copiii mei mai au o sansa la mostenire daca eu am fost considerat presupun strain? . Mentionez ca atita timp cit nu am stiut nimic , nu am semnat nici o renuntare expresa la mostenire . 3) Mai pot face ceva in situatia actuala , daca nu am informatii detaliate , daca nu pt mine personal, macar pt copiii mei?