avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Activitate Popescu S.M

Activitate Popescu S.M

Bună ziua! Am nevoie de o lămurire legată de un cadru didactic de matematică. Doamna profesoară face meditații cu elevii de la clasă, discrepanțe între elevi, favoritisme ale unor elevi, abuz verbal (aducerea unor jigniri la adresa elevilor), abuz psihic asupra elevilor (țipete, urlete, amenințări, șantaj public în fața clasei legat de notele din evaluările scrise). Am strâns probe audio de la orele la care s au întâmplat acestea, legea susținând ca aceasta este o excepție și că da, am voie să strâng probe audio fără acordul profesorului/elevilor. Am discutat cu directorul, însă refuză să ia măsuri și sa contacteze ISJ, spunând ca nu e nevoie, căci nu este o sitatue gravă. Susține faptul că a discutat cu dânsa, însă situația de la clasă a escalat și parcă se comportă și mai grav fata de cum era înainte. Astăzi mi am adus mama la liceu pentru a discuta și pentru a semna o sesizare spre ISJ despre acest comportament neadecvat. Directorul a început să țipe, să urle, să ne amenințe cu exmatricularea, căci "nu am voie cu telefoanele în unitățile de învățământ - ROI", cu toate că legea este mai presus de orice altă normă la nivel de instituție și că defapt am voie cu telefonul în cazul acesta. Directorul de asemenea susține faptul că problema e la mine, ca profesorul își face treaba, ca nu contează dacă ridică tonul (țipatul este total opus de ridicarea tonului) și spune ca eu sunt prost ca nu învăț (am avut mereu media peste 9.80). După aceea, m a pus să șterg filmările de fată cu el (am copii, nu e problemă), ceea ce am și făcut, iar apoi mi a zis că rezolvă el. Ce pot face în cazul acesta? Să cer aprobare de la MENCS / ISJ pentru a mă folosi de probele respective? Menționez faptul că aceste înregistrări nu sunt publice și nici nu vor fi. Acestea au doar cu scopul de probe. Mama mea de asemenea a avut de suferit în urma acestei discuții (mai mult un argument), motiv pentru care a început sa plângă când directorul tipa la dânsa.
Doresc sa știu dacă este în regulă înregistrarea audio a cursurilor unui cadru didactic în vederea obținerii unor dovezi de abuz în serviciu și de alte abateri legislative. Una dintre principalele abateri este legata de discrepanțele dintre elevii normali și cei care fac meditații contra-cost, lucru ce este sancționat grav conform legislației. Doresc să știu dacă este în regulă și dacă înregistrez audio elevii care fac meditații cu acest cadru didactic pentru a avea mai multe dovezi (fară acordul acestora). Desigur, aceste înregistrări vor fi folosite doar ca dovezi, ci nu în alte scopuri precum șantaj etc. Exclus! Vreau doar să strâng dovezi audio pentru combaterea comportamentului acestui profesor fața de majoritatea elevilor!