avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1220 soluții astăzi
Forum Activitate DiandraToc

Activitate DiandraToc

Bună ziua!
Vreau să-mi deschid un srl la care vreau să trec la coduri caen secundare și ceva legat de realizare de bijuterii handmade, uneori folosind pietre semiprețioase sau metale prețioase cum ar fi accesorile de argint. Restul lucrării este din ață. Este vorba de o dantelă mai specială. Am găsit următoarele coduri CAEN:
- CAEN 3212 și denumirea activității . Fabricarea bijuteriilor şi articolelor similare din metale şi pietre preţioase.
- clasa CAEN 3213 și denumirea activității Fabricarea
imitaţiilor de bijuterii şi articole similare
- clasa CAEN 3299 și denumirea activității Fabricarea altor produse manufacturiere n.c.a.
- clasa CAEN 4712 și denumirea activității Comerţ cu amănuntul nespecializat, cu vânzare predominantă de produse nealimentare
- clasa CAEN 4791 și denumirea activității Intermedieri
în comerțul cu amănuntul nespecializat.

Sunt potrivite acestea pentru realizarea și comercializarea acestor bijuterii? La codurile 3212 și 3213 se precizează că ar necesita autorizație de mediu, ceea ce mi se pare absurd pentru niște dantele din ață și cu ceva pietre semiprețioase sau lucrate pe sîrmă de argint. Credeți că este într-adevăr necesar acest aviz pentru ceea ce vreau eu să fac?
Nu știu dacă are importanță, dar obiectul principal al firmei ar fi cursuri online pe această tehnică de dantelărie (8559), dar m-am gândit că la un moment dat poate vreau să si vând lucrările pe care le realizez și să am asta prevăzut pe firmă.
Apreciez mult orice sfat, orice îndrumare!
Mulțumesc!