Buna ziua,
am o situatie cu Regina Maria.
Am facut un abonament in noiembrie pe care doresc sa il inchid.
Conform contractului pentru inchiderea prematura a abonamentului sunt specificate urmatorele:
"art. 6 de mai jos.
In cazul in care, inainte de expirarea perioadei minime contractate de 1 an, Contractantul
solicita denuntarea unilaterala a Contractului sau contractul inceteaza prin reziliere de
catre Prestator pentru neachitarea contravalorii abonamentului, atunci Contractantul va fi
obligat sa achite, cu titlu de justa despagubire, diferenta pozitiva dintre contravaloarea
serviciilor accesate de fiecare Beneficiar, calculata la pretul de lista de la momentul
accesarii, si platile efectuate in temeiul prezentului Contract.
Incepand cu al doilea an de contract, Partea care doreste incetarea prezentului Contract va notifica
cealalta Parte in acest sens, Contractul incetandu-si efectele incepand cu ultima zi a lunii in care a
expirat termenul de preaviz de 30 (treizeci) de zile de la data primirii notificarii in acest sens, dar nu
mai devreme de expirarea perioadei din abonament achitata anterior de Beneficiar.
Prestatorul poate considera contractul desfiintat de drept, fara notificare prealabila, fara punere in
intaziere, fara a fi necesara nici o alta formalitate si fara interventia instantei, daca Contractantul a
depasit scadenta unei facturi necontestate cu mai mult de 60 zile. "
problema este urmatoarea. eu am avut consultatii in valoare de 1250 de lei pe perioada abonamentului. Din aceste consultatii unele nu au avut reducere de 100% ci doar 50%,diferenta am platit-o la ei la receptie dupa consult. din cei 1250 de lei am achitat la receptie 200 de lei, astfel ca suma din discounturile lor a ramas de 1050 de lei. Acum pentru inchiderea abonamentului ei imi cer suma de 848 lei pe care au calculat-o in felul urmator: 1250 de lei suma tuturor consultatiilor(pretul lor de lista) - 402 lei abonamentul. Ei nu iau in considerare cei 200 de lei pe care deja i-am platit la receptie pentru consultatii. Deci pentru unele consultatii trebuie din nou sa platesc suma intreaga de listare chiar daca jumate am platit-o deja. Nu am cum sa ma inteleg cu ei ,chiar daca in contract nu scrie ca platile deja efectuate nu se iau in considerare. Nu este o suma mare,insa daca cumva aveam de facut un rmn care are un pret mai mare, acum ma puneau sa platesc din nou tot. Ce credeti ca se poate face? Multumesc!