Buna ziua sunt noua pe forum si as dori sa va adresez niste intrebari mai complexe..
In urma relatiei cu fostul “iubit” am nascut o fetita care acum este in varsta de 1 an. Acesta nu a vrut-o de la inceput, m-a sfătuit sa fac avort, nu a vrut sa o recunoasca sub nicio forma. Deci, in certificatul de nastere in dreptul tatalui s a tras linie.
Astfel l am dat in judecata pentru stabilirea paternității, solicitand ca autoritatea parinteasca fata de minora sa fie exercitata exclusiv de catre mine.
Dar prin întâmpinare, pârâtul doreste sa se implice in viata minorei, asta in cazul in care este fata lui conform testului adn care urmează sa se efectueze la iml.
Este posibil ca instanta sa dea custodia comuna? Avand in vedere situatia data. Cred ca se aplica legea ca si in cazul unui divort. Si daca exercitarea autorității parintesti va fi comuna, tatal fetitei nu mai este obligat sa plateasca pensia alimentara?
Mentionez ca nu vreau sa imi ia fata, si daca ma puteti sfatui ce sa fac pentru ca acest lucru sa nu se intample
Mai pot sa retrag dosarul din instanta? Acand in vedere ca testul adn nu s a efectuat inca. Si daca il retrag, pe viitor el ma poate da in judecata pentru stabilirea parernitatii, in conditiile in care nu apare pe certificatul fetei?
Multumesc in avans