Solicitare sprijin – suspendare contract pentru concediu de creștere copil
Vă rog să ne sprijiniți cu clarificarea modului în care trebuie să procedăm în următoarea situație:
Soția mea este profesoară și are un post complet de 18 ore. Pe data de 3 februarie i s-a încheiat concediul postnatal, respectiv cele 126 de zile de concediu medical (prenatal și postnatal).
Din păcate, dintr-o regretabilă eroare, nu am depus la timp cererea pentru suspendarea contractului de muncă începând cu data de 4 februarie, astfel încât să poată intra în concediul pentru creșterea copilului.
Pe data de 13 februarie, am fost contactați de către unitatea de învățământ cu solicitarea de a aduce o adeverință medicală pentru această perioadă, însă, după expirarea celor 126 de zile de concediu medical, nu mai este posibilă obținerea unui astfel de document.
Ni s-a comunicat că nu se mai poate opera suspendarea contractului de muncă începând cu 4 februarie în REVISAL. În acest context, ni s-au oferit două variante: fie revenirea la muncă (ceea ce nu este o opțiune), fie înregistrarea absențelor nemotivate, ceea ce ar conduce la pierderea dreptului la concediu pentru creșterea copilului.
Vă rugăm să ne îndrumați cu privire la pașii pe care trebuie să îi urmăm și la instituțiile la care ar trebui să ne adresăm pentru a remedia această situație.
Vă mulțumim anticipat pentru sprijin și așteptăm răspunsul dumneavoastră.