Multumesc pentru raspuns! Banuiam ca ar fi o forma de bullying,insa acum ca mi-ati oferit un raspuns si m-am gandit mai bine,intr-adevar mi se pare hartuiala..Seful ei este cam imbrobodit de ea,ca are un talent sa intervina de fiecare data cand el vine sa stea de vorba cu noi,si uneori mi se pare ca si el stie anumite lucruri dar nu ii pasa,desi toate situatiile de tensiune ar putea escalada.
Buna ziua,lucrez intr-un departament backoffice al unei banci.Echipa este formata din 22 de oameni.Problema intervine in lunile de vara,cand sefa directa cere doc justificativ ca sa ne aprobe concediul de odihna de 10 zile,in perioada solicitata.Ne cere prin mailuri sa ne mutam concediile,a.î. sa nu ne suprapunem mai mult de 4,sau 3 pers, sau daca este cineva care ii arata factura/rezervarea/avans platit,aceluia sigur i se acorda co solicitat,urmand ca cei care nu prezinta dovada,sa se reprogrameze.Mentionez ca nr de persoane nu este stabilit cf ccm si doar verbal,in cadrul departamentului,pt ca ea sa nu ramana descoperita.De asemenea,solicita indirect sa stam peste program fara a fi platiti.Insa fluxul este atat de mare pt cati oameni suntem noi si intotdeauna se sta cel putin o ora,o ora jumatate in plus.Suntem cronometrati inclusiv cand ne ducem la toaleta si in baza cronometrului,ni se arunca fraza “azi te ai ridicat de x ori si ar trebui sa stai in plus atat”.Este normal asa ceva?
As putea sa consult si un consilier sau avocat in acest sens,pentru ca ne supune unui stres constant,din toate punctele de vedere.
Va multumesc!