avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Activitate Cristina1503

Activitate Cristina1503

Ei susțin ca îndeplinesc condițiile pentru acordarea concediului prenatal si postnatal deoarece am 6 luni de cotizație înainte de luna nasterii copilului si ca ar trebui sa ma preia casa de asigurari de sanatate,insa casa de sănătate nu ma poate prelua pentru ca am încetat cu acordul partilor.
Exista șanse sa imi respingă dosarul de indemnizatie daca il depun cand nasc pe motivul care mi-l dau ei telefonic pentru ca în scris la mail nu imi răspunde nimeni de la ajpis.

Va mulțumesc mult!

Bună ziua,
Am o situatie si nu inteleg cum sa procedez,iar angajații de la casa de sănătate si de la ajpis nu m-au lămurit deloc.
Am fost în concediu crestere copil si am luat indemnizatie pana pe data de 14 februarie,când tatăl a întrat în luna tatalui iar eu mi-am reluat activitatea la locul de munca. Am decis impreuna cu angajatorul sa imi incheie contractul de munca cu acordul partilor la sfârșitul lunii februarie pe data de 28. In acest moment sunt insarcinata si urmează sa nasc la sfârșitul lunii martie. Nu am avut intenția de a-mi luat concediu prenatal insa de la ajpis mi-au spus ca voi avea 6 luni cantitate pentru concedii si indemnizatii anterior nasterii copilului si drept urmare voi fi obligata sa stau fara venit 42 zile dupa nasterea copilului chiar daca nu mai lucrez si nu mai am contract de munca pentru ca asa spune legea.
Cei de la casa de asigurari imi spun ca nu ma pot prelua in plata daca am decizia de incetare cu acordul partilor si ma trimit pentru a plăti la anaf d112 si apoi sa merg la ei sa fac contract cu ei pentru concedii si abia apoi când va fi gata contractul si platit si la ei voi putea sa merg la medic sa imi dea concediu prenatal si postnatal si sa incep plata de la ei,bineînțeles nu se da retroactiv si au spus ca tot procesul dureaza.
Indrumati.ma ce e mai bine sa fac va rog mult.
Nu înțeleg de ce trebuie sa stau 42 zile obligatoriu în postnatal daca eu nu am angajator si nu ma plateste nimeni doar pentru ca am cele 6 luni înainte de naștere cotizate si nu pot pur si simplu sa iau indemnizatie din ziua nasterii.
Va mulțumesc mult!