avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Activitate misterfixit

Activitate misterfixit

Referitor la dreptul de proprietate intelectuala in relatia angajat-angajator va solicit o clarificare. Sunt angajat cu functia de "operator calculator si retele" - care evident este altceva decat "dezvoltator web-programator". La fel si salariul, a fost salariu de operator pc si nu de dezvoltator web. :) In afara exercitarii atributiilor zilnice la locul de munca care erau cu totul altele (legate de productie fabrica) si fara ca sa mi se solicite express in fisa postului - ci doar verbal generic- cu entuziasm si dornic de a promova - in decursul anilor am creat un site, cateva aplicatii web, o aplicatie android si diverse tooluri si instrumente software din proprie initiativa si cu efort exclusiv propriu pentru a imi inlesni sarcinile atribuite, pentru a ajuta firma, dar si pentru a-mi automatiza activitatea. Mentionez ca la acestea am lucrat atat in timpul programului de munca - dupa indeplinirea sarcinilor uzuale de serviciu, dar si in timpul meu propriu personal. Eforturile mele nu au insemnat nici recompense financiare si nici vro promovare.. Nici nu am fost remunerat in plus pentru acestea si nici nu am solicitat vreun ban - in ideea tacita ca le pun la dispozitie firmei doar pe parcursul contractului de munca. Venind momentul demisiei, intrebarea mea este daca sunt indreptatiti 100% sa imi iau toate aceste creatii inapoi si sa interzic firmei folosirea lor in continuare. Mii de multumiri !