avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Activitate Mădălinafm

Activitate Mădălinafm

Mulțumesc frumos! Dar a fost un timp foarte scurt, de vreo 30 minute, când mi-au zis cei de la politie că îmi vin acasă… O seara bună!
Bună seara! Am fost sunată de către cei de la politie, având o plângere penală împotriva fostului sot, pentru nerespectarea hotărârii judecătorești, unde copiii trebuiau să locuiască la adresa mea.Deoarece fostul sot nu a respectat legea, am făcut toate demersurile legale, consiliere psihologică, executor, dar cu toate acestea a reușit să întoarcă copiii împotriva mea, iar aceștia nu vor să locuiască cu mine. Mi-a deschis doua procese pentru modificarea adresei, dar la cel de-al doilea proces, a câștigat in parte la Judecatorie, deoarece băiatul avea vârsta de 10 ani, (acum are 12 ani) a spus că vrea la tatăl lui, doar băiatul a fost întrebat, fetița fiind mai mică cu doi ani, încă nu a fost întrebată de instanță. Acum suntem cu dosarul la tribunal, iar aceștia ne-au mai dat să facem o consiliere psihologică, ținând cont că mai am două, una dată de Judecatorie, cealaltă de Politie, unde s-a demonstrat că sunt influențați, de tip alienare parentală. Întrebarea mea: Au voie cei de la Politie să vina acasă, cum au venit și la mine și mi-au zis să îmi retrag plângerea penală? La început nu am fost de acord să o retrag, dar m-am lăsat influențată, in sensul că au zis să nu mai traumatizam copiii, să îi aducem prin instanța cu alte consilieri, și că nu o să pot să îi iau cu forța dacă aceștia nu vor…Au dreptul să facă lucrul acesta? Menționez că fostul sot mai are plângeri penale, cu un dosar sunt in judecată pentru violenta in familie, i s-a dat condamnare, dar am observat că de fapt are amenda și daune morale dar are drept de apel… Mi-e teama că m-am lăsat convinsă și am scris in declarație ce mi-au dictat polițistii și nu as vrea să i se ia toată răspunderea penală. Vă rog, să imi răspundeți să știu ce am de făcut, sau dacă mai pot face ceva?!