avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Activitate bminca

Activitate bminca

Bună ziua! Aș dori un sfat. Locuiesc într-un bloc din București (subsol, parter, 2 etaje), nu avem asociație de proprietari. La subsol există o cameră la uz comun. Unul din proprietari vrea să pună acolo o centrală și să-și tragă apă caldă la el în apartament (la subsol). Face aceasta fără să îi fi consultat pe ceilalți proprietari. Susține (în mod violent) că atâta vreme cât nu avem asociație, poate face aceasta. De asemenea, același vecin a spart podeaua de la subsol pe vreo 10 metri (iarăși, spațiu comun), pentru a instala țevi care duc la apartamentul său, fără să aibă vreo aprobare din partea celorlalți. Dați-mi vă rog o lege care privește simpla conlocuire a unor proprietari (nu asociație), ca să știu ce drepturi și obligații am. Am citit legea 196/2018, dar mi se pare că se aplică asociațiilor de proprietari. Nu mi-e clar dacă noi, proprietarii din acest bloc, alcătuim un condominium. Iar dacă vecinul violent are nevoie de aprobarea celorlalți locatari, ce procent din numărul acestora e suficient (jumătate plus 1, sau integral)? Mulțumesc mult pentru efort!