avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Activitate Miriam_Abigail

Activitate Miriam_Abigail

În Noiembrie 2017 am cumpărat un apartament din banii obținuți din vanzarea unui imobil care a aparținut părinților mei. M-am înțeles singură cu proprietarul, se știa prețul 62.000 Euro, el și-a pregătit toate actele și ne-am și dus la notar să vedem ce acte trebuie (cadastru, certificat energetic, etc). Peste o săptămână, ne-am prezentat la data programată la o doamnă notar. Ea știa că eu cumpăr, o parte din actele proprietarului erau la ea (el si soția fiind din Constanta, noi eram în București). Doar că acolo, soțul doamnei notar, care și el era notar ((era o societate notarială în care lucrau și soțul și soția), m-a invitat în biroul lui și l-a chemat și pe soțul meu. Eu l-am chemat pe soțul meu cu mine (el trebuia să fie la servici), doar că să mă ajute cu mașina până la bancă și înapoi pentru viramentul bancar din contul meu. Atunci notarul mi-a spus că avem o problemă și anume că eu nu pot cumpăra apartamentul doar pe numele meu, întrucât eram căsătorită pe vechiul Cod Civil cu bunuri la comun, decât cu condiția ca soțul meu să scrie de mână o declarație de renunțare, și să o semneze apoi, el urmând să-i dicteze conținutul. Ne-a și spus că declarația notarială va fi taxată cu 400 lei. Nu se punea problema acestei sume. Eu habar n-aveam de acest aspect, soțul meu nici atât. Mi se părea firesc că ceea ce vine exclusiv din moștenirea mea să o trec pe numele meu, urmând să fie a copiiilor nostri. Spre stupoarea mea, soțul meu a spus că el nu semnează. L-am rugat frumos să semneze și din nou a spus că nu semnează. A trebuit, cu inima grea, să accept să fie trecut în acte ca proprietar, dar până în ziua de astăzi certurile au tot apărut pe acest subiect. În momentul de față doresc să-mi redobândesc exclusiv dreptul de proprietate, dorind și să protejez drepturile copiilor. În cazul decesului meu, soțul meu ar urma să dețină 75% din apartament, ceea ce mi se pare culmea, el putând face ce dorește având acest avantaj net. Având în vedere că el este și sub tratament psihiatric, cu atât mai mult vreau să fac lucrurile clare. El a mai făcut prostii de genul: a investit 6.000 Euro în casa lui părintească de la țară care în cel mai bun caz valorează 4.000 Euro având în vedere pământul de 3.000 m2, casa fiind foarte degradată. Cât ar dura o acțiune judecătorească și cum ar trebui să procedez ?