avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Activitate Utilizator2141

Activitate Utilizator2141

Răspuns la discuția Cumparare teren fara acte
Terenul este intr-un mic orasel, valoarea lui este intre 20-25 de mii de lei, eu fiind cumparator, nu cred ca merita sa imi pierd banii si timpul prin tribunale, persoana care vinde terenul nu are bani sa deschida proces, pentru a face asta este nevoie ca eu sa-l sustin din spate. O sa mergem pana la primarie sa vedem daca este trecut la registrul agricol, daca chiar nu exista niciun fel de act, doar faptul ca persoana respectiva a folosit terenul timp de 20+ ani, nu cred ca este in avantajul meu. As fi fost dispus sa-l ajut sa intre in legalitate daca exista o cale mai simpla, prin care sa poti dovedi ca tu ai folosit terenul pe o perioada mare de ani, sa fi platit ceva impozite restante pe anii respectivi, eventual sa aduci ceva dovezi in legatura cu faptul ca respectivul s-a folosit de teren, dar daca situatia se complica mai mult, nu as mai incerca.
Răspuns la discuția Cumparare teren fara acte
Deci ar cam trebui sa imi iau gandul de la terenul respectiv, sansa de a obtine terenul prin uzucapiune este mica, si probabil destul de costisitoare, si consumatoare de timp. Am crezut ca exista vreo lege prin care sa poti intra in legalitate cu terenul fara judecata, altfel nu ma intereseaza, o judecata ar dura prea mult, si costurile ar fi mai mari decat valoarea terenului.
Buna ziua,
Vreau sa cumpar un teren, persoana care poseda terenul nu a facut niciun act cand a cumparat terenul. A cumparat acum multi ani cred ca in jur de 30+ ani de la un batran, batranul nu-l avea trecut pe nicaieri, nici macar la primarie. Deoarece terenul nu era trecut la primarie, pe el nu s-a platit impozit. Exista vreo sansa legala de a obtine act de proprietate pe acel teren. Exista doar 2 vecini pentru acel teren, unul din vecini sunt eu, iar vecinul de langa cred ca ar fi deacord sa dea o declaratie care sa ateste ca terenul a fost posedat de respectiva persoana. Se poate obtine actul de proprietara fara sa fie deschis un proces?
Va multumesc!