avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Activitate alexugabi.

Activitate alexugabi.

Bună ziua! Am următoarea situație: părinții mei au făcut în anul 2009 un contract de întreținere fiului T. si soției sale L.. Aceștia aveau obligația de întreținere a părinților (alimente, haine, îmbrăcăminte, utilități, îngrijire medicală). În caz de nerespectare, ar fi trebuit ca întreținerea să se transforme într-o suma plătibilă lunar. Iar în cazul în care nici asta nu se respectă, părinții să rezoluțiuneze contractul.
Apoi este specificat, și citez:„Transmisiunea proprietății are loc fără nici o formalitate astăzi, data autentificării prezentului înscris, iar a folosinței și a posesiei are loc la data decesului nostru, S.G. și S.J.".
Aceștia nu au respectat contractul, dimpotrivă, au făcut exact opusul, iar părinții au deschis un proces încă de acum 3 ani pentru rezoluționarea contractului+rectificarea cărții funciare. Părinții mei s-au mutat din imobilul căruia le-au cedat fratelui și soției dreptul de proprietate, într-un grajd, pe care ulterior l-au transformat în casă pe o alta proprietate (alăturată celei din contract).
Cei doi, între timp, au ridicat 2 construcții (fără autorizație din câte știm) și au modificat casa bătrânească a părinților.
Părinții m-au rugat să vă întreb următoarele: Fratele și soția aveau voie să ridice acele construcții? Deoarece în contract nu se specifică că ar avea, dar nici că nu ar avea. Fratele și soția aveau voie să modifice casa bătrânească (să dărâme o parte din ea)? Dreptul de abitație viageră, ce drepturi le dă părinților mei?
Vă mulțumesc pentru orice răspuns!