avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Activitate radurxr@yahoo.com

Activitate radurxr@yahoo.com

Buna ziua. Am si eu o nelamurire legata de notiunea de accident de circulatie, in special cu privire la infractiunea de parasire a locului accidentului.

Speta : Un sofer de maxi-taxi, in timpul exercitarii profesiei, opreste intr-o statie pentru ca un pasager sa urce in autoturism. Dupa ce acesta urca in autovehicul, soferul pleaca din statie si dupa 1 - 2 min. pune o frana brusca iar pasagerul care tocmai a urcat se loveste de bara de sustinere din interiorul autoturismului, intrucat nu apucase sa se aseze pe un loc din interior. Ulterior, soferul mai pune o frana brusca si acelasi pasager se loveste din nou de bordul masinii. Dupa acest incident pasagerul coboara din maxi - taxi si este transportat la spital de catre alte persoane intrucat acuza dureri in urma impactului din interiorul autoturismului. Soferul de maxi - taxi isi continua cursa fara a raporta incidentul la politie.

Intrebare : in speta exista sau nu un accident de circulatie, pentru a fi intrunite elementele constitutive ale infractiunii de parasire a locului accidentului prevazuta de art. 89 din OUG 195/2002, avand in vedere faptul ca "accidentul" s-a produs in interiorul autoturismului si nu in exteriorul sau ?.

As fi si mai recunoscator daca mi-ati putea indica si ceva referinte jurisprudentiale legate de aceasta speta :)

Va multumesc anticipat