avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Activitate cipriansavastru

Activitate cipriansavastru

Răspuns la discuția Parcare pe cota indiviza
Ba este acelasi.Nu ati inteles bine. Drumul despre care vorbesc este proprietate privata a tuturor celor care locuiesc acolo. Cand am cumparat, am cumparat casa, teren imprejmuit si cota indiviza x mp din drumul de acces, cu contract de vanzare cumparare, Sunt intabulate toate aceste suprafețe și plătesc impozit pe ele. Este adevărat cota indiviza din drum nu este materializata fizic, dar nu este teren public, este teren proprietate privata a tuturor celor care locuiesc acolo și din câte știu eu orice se intampla pe acel teren trebuie sa fie cu acordul tuturor proprietarilor.

raluk0207 a scris:

Nu e aceeași principiu.
Canapeaua e proprietate privata și e în casa, care e tot o proprietate privată.
Eh, drumul din fata casei, nu e proprietate privată.
Proprietatea privata a dvs se termina la gard. Ce e după gard, aveți doar o cotă parte indiviza, ideala si abstractă, din dreptul de folosinta.
Așa vine.
Iar ceea ce plătiți la Primarie este costul dreptului de folosință.

Pai pe principiul asta, dacă întra unul la mine in casa și se așează pe canapea, nu pot sa l dau afara , ca nu ma incurca cu nimic ? Oare chiar nu mai înțelegem ce înseamnă proprietate privata? Eu sunt proprietar , plătesc impozit și altul foloseste proprietatea mea. Cum vine asta?

raluk0207 a scris:

Teoretic ar trebui sa parcheze doar titularii unei cote părți din dreptul de folosinta al drumului.
Practic..dacă parchează și alții, cum ii puteți împiedica, atât timp cât nu blochează/încurcă?

Orice persoana poate parca pe drumul privat deținut în cota indiviza de catre proprietari, chiar dacă nu este proprietar acolo? Nu trebuie sa fie de acord toți proprietarii de cote indiviza? Aici nu ma refer la musafiri care vin și pleacă, ma refer la alți vecini din zona care vin și parchează pe drumul privat.