avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Activitate Madalina2629

Activitate Madalina2629

Multumesc frumos pentru raspuns.
Buna ziua,

Zilele trecute am avut un accident minor. Am inceput manevra de intoarcere la 150 de m fata de o masina care circula pe acel sens. Am intrat pe sens-ul dansei cand mai avea 150 de m distanta, dansa a incetinit, pana aproape la oprire ( moment in care am crezut ca ma va lasa sa imi continui manevra), am dat usor cu spatele pentru a continua manevra si dansa m-a depasit pe dreapta prin zona de stationare fara semnal, fara atentionare sonora. Eu continuand manevra, intelegand ca dansa ma lasa sa continui, cand am dat usor cu fata a tarsait toata partea stanga a masinii dansei de coltul drept al masinii mele. Am urmarit filmarea si se vede ca nu i-am taiat fata, avea timp de oprire etc insa mi s-a dat explicatia ca nu are obligatia sa opreasca chiar daca eu eram pe sensul dansei deja. Accidentul nu s-a produs cand eu am intrat pe sensul opus de mers, ci in momentul in care dansa a facut depasirea prin dreapta pe zona de stationare.
Am inteles ca eu am vina pentru neacordare de prioritate insa dansa nu are vina pentru depasire pe dreapta, fara semnalizare si circulatie pe zona de stationare? As vrea sa inteleg daca este vina comuna sau este doar vina mea.

Multumesc frumos!