avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Activitate GeoGeolino

Activitate GeoGeolino

Cabinetul se afla in relație contractuală cu CAS și sunt obligata sa am asistenta medicala. Din informațiile oferite de contabila,nu pot angaja o alta asistenta pe aceasi funcție atât timp cât actuala asistenta este în șomaj. Asta este nelămurirea mea,că nu știu cum să procedeze legal încât să nu pierd contractul cu CAS-ul, implicit reclamații ulterioare la ITM

Cornel Vasile a scris:

De unde ati dedus ca nu puteti angaja ? Codul Muncii nu are o astfel de reglementare ... acest lucru este stipulat in hotararile judecatoresti care prevad ca, desfiintarea locului de munca nu este efectiva in cazul in care postul nu este definitiv desfiintat, deoarece concedierea este urmata, la scurt timp, de reinfiintarea postului .

Violarea secretului corespondenţei. este o fapta care atrage raspunderea penala si raspunderea disciplinara a celui care o savarseste.

Angajatorul dispune de prerogativă disciplinară, având dreptul de a aplica, potrivit legii, sancţiuni disciplinare salariaţilor săi ori de câte ori constată că aceştia au săvârşit o abatere disciplinară.

Bună seara! Am un cabinet medical și am angajata o asistentă medicala de 1 an,de curând am descoperit că-mi citea corespondența privată fără cunoștința mea. I-am adus la cunoștință dovezi clare și cu toate acestea,nu recunoaște. De asemenea,eu doresc sa o concediez,dar ea refuza încetarea contractului de muncă. Ea solicita șomaj și nu accepta nicio alta varianta amiabila, in condițiile in care eu nu pot sa angajez o alta asistenta pe aceasi funcție. Cum pot sa procedez legal ? Sau ce demersuri sunt de făcut? Va mulțumesc anticipat pentru ajutor!