avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Activitate ascene

Activitate ascene

Răspuns la discuția Plasament familial
Va multumesc pentru raspunsurile prompte. Este trist cand vezi cum parintii cauta 'sa se debaraseze' de obligatiile pe care le au fata de copii lor. In acest caz, tatal copilului este violent fizic si verbal atat fata de minor, cat si fata de mama sa, straini sau vecini. Se pare ca sesizarea facuta la Directia pentru Protectia minorului, a esuat in a demonstra acest lucru, cei in cauza 'acoperindu-se' intre ei in aceasta situatie. Si eu, acum cativa ani, in urma unei nefericite relatii cu acest individ, am fost sfatuita sa ... plec din oras, de catre un medic psihiatru caruia i-am cerut sfatul. Mama acestui baietel a fugit din tara si nu indrazneste sa se mai intoarca sau apropie de copil. Pe mine si acum ma urmareste si ma ameninta, a facut scandaluri nenumarate. A fost amendat, dar ce folos, el declara ca nu are venit si nu poate plati amenzile. Continua insa sa ii terorizeze pur si simplu pe cei care l-au reclamat, spunand ca si asa nu are ce pierde si e capabil de orice. A fost gasit vinovat in dosare penale pentru lovire si s-a sustras cu talent de la orice repercursiune. Este violent in permanenta, are momente de delir sexual, tulburari emotionale si un comportament cu totul nefiresc. Nici nu stii cu ce sa incepi si unde sa ceri ajutorul mai intai, pentru ca are discernamant, stie sa aleaga oportunitatile legislative si sa se foloseasca de ele.
Uite ca se poate si asa, uite ca a vinovatul moral pentru plecarea mamei acestui copil are in continuare sansa sa traiasca intretinut, mai de buna voie, mai cu sila de cei carora le-a dat posibilitatea sa primeasca un ban in plus, stiti, acei bani care se dau de la Protectia Minorului. In ce mediu traieste minorul? In primul rand, bunica sa a esuat in cresterea si educarea propriilor copii, unul este lipsit de caracter, josnic, violent, celalalt recidivist notoriu. Bunica , la randul ei este violenta si se adreseaza minorului vulgar. Nimic moral in aceasta familie. Si totusi sistemul functioneaza.
Este normal ca tatal copilului sa locuiasca la acelasi domiciliu cu minorul dat in plasament familial bunicii, sa semneze o declaratie pe proprie raspundere ca nu are venit, fiind apt de munca? Cat timp este posibil acest lucru? Aceasta persoana refuza sa munceasca si nu este interesata in gasirea unui loc de munca, mai ales pentru a nu plati amenzile contraventionale acumulate, despagubiri sau plata spitalizarii unor persoane agresate fizic de acesta. Mai mult, continua actiunile violente, urmarind prin santaj, intimidare, agresiune verbala sau fizica obtinerea unor avantaje materiale din partea celor apropiati. O ancheta de la protectia minorului s-a desfasurat la domicilul acestuia, dar nu si-a recunoscut identitatea sau nu au fost probe suficiente pentru a stabili comportamentul sau agresiv in familie si fata de minor. Multumesc.