avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1293 soluții astăzi
Forum Activitate mikinina

Activitate mikinina

Răspuns la discuția Incadrare juridica...?
Asa cum am promis am trimis catre IPJ o petitie pe care,daca ar fi sa o citeasca in integralitate,cu toate trimiterile din text ar trebui sa dureze vreo doua ore,presupunind ca vor si sa inteleaga,nu numai sa lectureze.
Revin cu o intrebare catre distinsii avocati.Iata ce am spicuit din drepturile omului:
4. Dreptul la viata, dreptul la ocrotirea sanatatii si dreptul la un mediu sanatos
CONSTITUTIA ROMANIEI
ARTICOLUL 22 - Dreptul la viata si la integritate fizica si psihica
(1) Dreptul la viata, precum si dreptul la integritate fizica si psihica ale persoanei sunt garantate.
(2) Nimeni nu poate fi supus torturii si nici unui fel de pedeapsa sau de tratament inuman ori degradant.

CONSTITUTIA ROMANIEI
ARTICOLUL 34 - Dreptul la ocrotirea sanatatii
(1) Dreptul la ocrotirea sanatatii este garantat.
(2) Statul este obligat sa ia masuri pentru asigurarea igienei si a sanatatii publice.

CONSTITUTIA ROMANIEI
ARTICOLUL 35 - Dreptul la mediu sanatos
(1) Statul recunoaste dreptul oricarei persoane la un mediu inconjurator sanatos si echilibrat ecologic.
(2) Statul asigura cadrul legislativ pentru exercitarea acestui drept.
(3) Persoanele fizice si juridice au indatorirea de a proteja si a ameliora mediul inconjurator.

DECI,cine e statul si importiva carei autoritati ar trebui sa ma indrept pentru ca insasi Constitutia imi garanteaza acest drept de a trai intr-un mediu sanatos?Acest pasaj e luat exact de pe siteul
[ link extern ]
Va rog,astept un comentariu.Nu cumva Primarul,in ale carui atributii intra si cea de garant al pastrarii linistii publice (evident,prin pirghiile pe care le are la dispozitie) este cel care NU isi respecta atributiile?
Legea nr. 137/1995 - Legea protectiei mediului
(publicata in Monitorul Oficial nr. 70 din 17 februarie 2000) mai spune in capitolul 3 sectiunea 2 art 43:
Art. 43.
Autoritatea centrala pentru protectia mediului, cu consultarea ministerelor competente, elaboreaza normele tehnice, standardele si regulamentele de aplicare privind:
a) calitatea aerului in functie de factorii poluanti din atmosfera;
b) emisiile de poluanti atmosferici pentru surse fixe si mobile, precum si conditiile de restrictie sau de interdictie pentru utilizare, inclusiv pentru substantele care afecteaza stratul de ozon;
c) calitatea combustibililor si carburantilor, precum si reglementarile privind vanzarea-cumpararea si transportul acestora;
d) pragul fonic si reglementari pentru limitarea zgomotelor....
dupa care mai urmeaza si alte articole.
E clar ca unii habar nu au ce atributii au si tocmai de aceea paseaza pisica in alta curte.

Imi este imposibil sa cred ca daca nu sint trecuti ciinii in mod expres ca sursa de poluare fonica nu trebuie luate masuri.In orice alte conditii,ca denumire generica ,se poate...
cora2006 a scris:

Agentul de politie care v-a dat replica cu "animalul nu este nici obiect nici aparat" sa mai citeasca legea...Larma poate fi realizata prin orice mijloc, iar latratul cainelui este un astfel de mijloc..

Totusi imi permit sa pun la indoiala inteligenta unui garcea care si-a permis sa faca ce a facut si sa editeze o adresa fara temei (probabil ca nu cunoaste legea).Orice incadrare,catre orice autoritate care ar putea avea legatura cu acest subiect este binevenita.
Vai,multumesc,o sa-mi permit sa fac chiar acum inca o petitie catre IPJ si o sa va citez,dind exact sursa aceasta.
Eu am de la un Garcea din asta o adresa oficiala ca NU e atributia lor,de fapt nici o autoritate din cele enumerate nu a catadicsit sa raspunda decit in sictir.Tocmai am venit de la DEX (ultima editie) si asta poate fi incadrata lejer le legea 61,mai ales ca am avut discutii (a se citi mediere la Politie) si vecinilor li s-a adus la cunostinta acest lucru.Ar fi a treia interventie,probabil asta de natura contraventionala.
O sa-mi petrec vreo ora sintetizind ce este elocvent in demersul meu si voi trimite absolut tuturor autoritatilor locale,sa aiba ce citi dupa Revelion.
Daca mai are cineva ceva de completat este invitat sa o faca.
Iata ce spuneati chiar DVS, miercuri,14 mai la ora 21:03
www.avocatnet.ro/content/for...
Asadar legea 61 este sau nu aplicabila?cum ramine cu LARMA???

Raspunderea omului pentru animalul detinut nu exista?Dopuriole pentru urechi,termopanele si restul amintite sint asa,vorbe in vint.Eu m-am referit la zgomote si pe timpul zilei...cum sa ma prezint in fata oamenilor cu dopuri in urechi?N-as fi un ciudat?
Exact pe legea 61 a venit un garcea si a spus ca nu are ce face,animalul nu e obiect sau aparat,OK,insa efectul actiunilor sale este devastator pentru linistea necesara.Cine are dreptate si cine nu?Pina la urma nu am inteles daca se poate face ceva...Un avocat BUN,care stie sa invirta legea in asa fel incit sa fie cu fata umana nu cu fata animala (vezi doamne,pisici,ciini,trebuie iubite,etc) nu ar putea rezolva problema?
Eu cred ca numai cei care nu au trecut prin asta nu inteleg si nu sint capabili sa dea un raspuns clar.
Si vai,citi as putea sa citez,parca am sta in aceleasi conditii...sint vreo 4 useri cu care m-as uni in a incerca un demers dar cred ca degeaba.Cita dreptate au...

Unele animale NU AU CONTACT CU EXTERIORUL CURTII,sint in custi in centru si singurele persoane sint stapinii.Probabil ca sint suparati ca n-au libertate/apa/hrana/afectiune dar nu e treaba mea sa le-o ofer.Nu e raspunzator stapinul,ba chiar obligat de legea de protectie a animalelor???
De ce trebuie sa imi schimb eu modul de viata daca prin comportamentul meu (model) nu deranjez pe nimeni?Eu inteleg ca nu poti obliga pe om sa nu tina animale dar DE CE NUMAI ACESTIA 3 latra?Si sint ciini in zona slava domnului!In 2 cazuri nici nu am vazut vreodata vreun stapin,case in constructie si sa iasa din discutie ca am ceva cu vecinii.NU am gard comun cu nici unul,eu am vecinatati strada pe 3 din 4 laturi.

Apropo,de ce nu incercati sa-i iubiti si pe manelistii care asculta si ei saracii muzica pe la 3 noaptea sau pe muncitorul care sparge betonul in bloc toata ziua...sa incercati sa-i intelegeti...nu stiu oameni buni de unde gindirea asta???Intrebare valabila pentru cei care sint iubitori si dornici de moderare...Daca disimulez niste boxe in custi si pun toata ziua latraturi,ce se intimpla?Stie cineva ca in cusca foarte bine ferita de priviri e o boxa si nu un ciine?Sa vad daca mai are cineva curajul sa-mi bata in poarta si mai ales pentru ce motiv!OCHI PENTRU OCHI,DINTE PENTRU DINTE!
Pina la urma Politia sau ANSVSA au competente in asemenea spete sau ne mutam dracului din tara asta de rahat?
Buna ziua.
Doresc sa supun atentiei Dvs o speta:locuiesc la curte,nu am ciine si in jurul meu sint citiva vecini care au patrupede extrem de active in sensul ca latra din te miri ce si la ore care mai de care...cu alte cuvinte nedresati.
Exista o incadrare legala,indiferent de care autoritate emisa care sa ma ajute sa rezolv problema tulburarii linistii?Este mai multa liniste la tara decit in oras si culmea,pe unde merg,desi sint ciini prin curti acestia nu latra decit atit cit e cazul nu pina pleaca musafirii...Stiu ca rolul acestora e sa latre dar totul are o limita.Ce ar insemna sa la boxele sa urle sau alarma de la casa pe motiv ca asta e rolul lor?Cum e incadrat juridic un ciine,stapinil in ce masura e raspunzator de actiunile lui?
Anumite legi nu fac amintire catre ciini/animale ci catre obiecte,aparate etc.Am incercat catre politia comunitara,municipala,garda de mediu,asp,ansvsa,jandarmerie si nu am primit raspunsuri pertinente.
Cum pot rezolva aceasta problema in conditiile in care citeva scari de blocuri impreuna cu cele citeva case din zona suporta tortura galagiei produsa de aceleasi 3 animale ale acelorasi 3 vecini.Culmea e ca eu sint incadrat intre ei deci la mine e "cel mai bun sunet".Va rog sa-mi dati un raspuns,ma chinui de cca 2 ani cu acest demers.Va multumesc.

Eu am invocat Legea 61,OMS365,Legea protectiei animalelor (parca 205),art 1001 din Codul Civil precum si altele de care nu-mi mai amintesc si am fost pasat de la o autoritate la alta.Exista intradevar vreo incadrare legala in speta mea de care ma pot ajuta in rezolvarea demersului?Nu vreau decit sa beneficiez de linistea pe care la rindul meu o ofer acelorasi vecini?De ce sa fiu obligat sa suport harmalaia?E un subiect asa de spinos sau sa fie sarbatorile cauza lipsei vreunui raspuns?
Răspuns la discuția tulburarea linistii publice
Postul a fost mutat.