Asa cum am promis am trimis catre IPJ o petitie pe care,daca ar fi sa o citeasca in integralitate,cu toate trimiterile din text ar trebui sa dureze vreo doua ore,presupunind ca vor si sa inteleaga,nu numai sa lectureze.
Revin cu o intrebare catre distinsii avocati.Iata ce am spicuit din drepturile omului:
4. Dreptul la viata, dreptul la ocrotirea sanatatii si dreptul la un mediu sanatos
CONSTITUTIA ROMANIEI
ARTICOLUL 22 - Dreptul la viata si la integritate fizica si psihica
(1) Dreptul la viata, precum si dreptul la integritate fizica si psihica ale persoanei sunt garantate.
(2) Nimeni nu poate fi supus torturii si nici unui fel de pedeapsa sau de tratament inuman ori degradant.
CONSTITUTIA ROMANIEI
ARTICOLUL 34 - Dreptul la ocrotirea sanatatii
(1) Dreptul la ocrotirea sanatatii este garantat.
(2) Statul este obligat sa ia masuri pentru asigurarea igienei si a sanatatii publice.
CONSTITUTIA ROMANIEI
ARTICOLUL 35 - Dreptul la mediu sanatos
(1) Statul recunoaste dreptul oricarei persoane la un mediu inconjurator sanatos si echilibrat ecologic.
(2) Statul asigura cadrul legislativ pentru exercitarea acestui drept.
(3) Persoanele fizice si juridice au indatorirea de a proteja si a ameliora mediul inconjurator.
DECI,cine e statul si importiva carei autoritati ar trebui sa ma indrept pentru ca insasi Constitutia imi garanteaza acest drept de a trai intr-un mediu sanatos?Acest pasaj e luat exact de pe siteul
[ link extern ]
Va rog,astept un comentariu.Nu cumva Primarul,in ale carui atributii intra si cea de garant al pastrarii linistii publice (evident,prin pirghiile pe care le are la dispozitie) este cel care NU isi respecta atributiile?
Legea nr. 137/1995 - Legea protectiei mediului
(publicata in Monitorul Oficial nr. 70 din 17 februarie 2000) mai spune in capitolul 3 sectiunea 2 art 43:
Art. 43.
Autoritatea centrala pentru protectia mediului, cu consultarea ministerelor competente, elaboreaza normele tehnice, standardele si regulamentele de aplicare privind:
a) calitatea aerului in functie de factorii poluanti din atmosfera;
b) emisiile de poluanti atmosferici pentru surse fixe si mobile, precum si conditiile de restrictie sau de interdictie pentru utilizare, inclusiv pentru substantele care afecteaza stratul de ozon;
c) calitatea combustibililor si carburantilor, precum si reglementarile privind vanzarea-cumpararea si transportul acestora;
d) pragul fonic si reglementari pentru limitarea zgomotelor....
dupa care mai urmeaza si alte articole.
E clar ca unii habar nu au ce atributii au si tocmai de aceea paseaza pisica in alta curte.
Imi este imposibil sa cred ca daca nu sint trecuti ciinii in mod expres ca sursa de poluare fonica nu trebuie luate masuri.In orice alte conditii,ca denumire generica ,se poate...