avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Activitate ADRIANA RATIU

Activitate ADRIANA RATIU

Răspuns la discuția PFA fonduri nerambursabile
ok. Dar cumpararile si vanzarile la persoane, care nu pot elibera acte??
Buna ziua. O ruda are PFA- crestere animale. Anul trecut a primit fonduri nerambursabile, din care nu a folosit. Cum se face inregistrarea lor corecta: in jurnalul de intrari-iesiri, pe baza unui extras de cont, fara a se tine cont la calculul venitului brut, si la cheltuielile aferente, la fel? Dar vanzarea de produse, la diverse persoane, prin piete, targuri, chiar cunostinte, daca nu are acte? La fel, cumpararea de furaje de la diversi oameni, cum se opereaza? E o chestie pe care n-am mai intalnit-o si am rugamintea sa ma lamureasca cineva. Multumesc.
Buna dimineata. As dori sa ma lamuresc: pentru veniturile obtinute de o Intrep. INdiv. , persoana depune decl. 200 sau 202, sau ambele?
Răspuns la discuția DECL 392B
Multumesc.
Discuție DECL 392B
Buna seara ! Trebuie (a) o Intrep. Indiv. cu activitatea suspendata sa depuna 392b pe 2010 ? Si-a susp. act. in martie 2010 . Eu abia azi am aflat.... sunt in CIC<ani si nu prea mai am contact cu... fiscalele ! Se completeaza pe total achizitii, iar la cifra de afaceri se trec relizarile (brut) ?
Buna seara. Spuneti-mi, va rog, o Intrep. Indiv. cu 2 angajati e obligata sa angajeze si un contabil (sau 2 !! mai nou :O ) ? Cum i se spune la persoana (fosta PF) care a infiintat Intrep. Indiv.? Tot administrator se cheama?
Buna seara. Am urmatoarea situatie: o intreprindere individuala are 2 angajate: persoana detinatoare si cineve din familie(nora), din 2.12.2008. Acum nora e in concediu de ingrijire a copilului, incepand cu 01.02.2010. Cealalta angajata poate trece in somaj? Ar vrea sa inchida magazinul (nu stiu daca si sa desfiinteze Intrep. Indiv.). Atunci, nora mai beneficiaza de CCIC timp de 2 ani? Cum s-ar putea proceda in favoarea angajatelor? Dca nu sunt suficiente detalii, mai pot oferi, astfel incat sa le pot ajuta cu o solutie buna. Multumesc.
Răspuns la discuția adeverinta acordare cic
Daca nu ma-nsel cu 31.01.2010. De ce? Intre timp s-au rezolvat toate... din 01.02.2010 e deja in concediu CCIC. Multumesc, oricum.
Ooooo, n-am vrut sa cred ca am inteles ...asa...! Era o situatie noua, in conditiile in care, anul trecut PFA s-a transf. in Intrep. Indiv. si a avut salariati doar in luna decembrie si mai voiam o opinie in ceea ce privesc cheltuielile cu salariile le Intrep. Indiv... Merci, oricum !
Răspuns la discuția adeverinta acordare cic
multumesc mult, dar , totusi, trec salariul aferent celor 20 de zile sau al lunii intregi?? Multumesc pentru raspuns.