avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Activitate maria_hajjaj

Activitate maria_hajjaj

Dar tocmai Oficiul de Cadastru ne-a trimis la primarie...primele masuratori (ma refer la cele de dupa 1990) le-au facut inginerii de la primarie si au trimis datele la Oficiu..cel putin asa spun cei de la Cadastru...cum ca vina apartine primariei..#-o
buna ziua tuturor! voi incerca sa expun problema cat mai succint...
In 2006 am cumparat un teren de 17.300 mp.In Martie 2008 am hotarat sa-l parcelez (sa fac un PUZ) si astfel am contractat o firma pt efecuarea lucrarii. Noile reguli ale Oficiului de Cadastru impun ca primul proprietar dintr-o sola care initiaza un PUZ este obligat sa masoare toate parcelele din jurul sau (mai exact solele invecinate...:O)
Dupa masuratori si remasuratori, (cu aparatura performanta),astazi mi s-a adus la cunostinta ca, din sola de care apartine parcela mea, SUNT LIPSA 1400 mp!!, lipsa care trebuie impartita -proportional- la cele patru (4) parcele,(am avut "noroc" si sunt doar 4 parcele deoarece sola noastra este inconjurata de un canal de 4 m, asa ca n-a fost nevoie sa fie masurate si solele invecinate ) Cea mai mare lipsa -de 860 mp- va reveni parcelei mele pt ca este cea mai mare ca suprafata...:(
Oficiul de Cadastru (Cartea Funciara), nu va aproba PUZ-ul facut (de fapt doar proiectat), decat daca toti proprietarii dau declaratie la notar precum ca sunt de acord ca parcelele lor sa fie micsorate cu suprafata ce le revine fiecaruia (respectiv 860, 200,190,150)si astfel sa fie reintabulate cu noile suprafete!:O
Eu personal mi-as da acordul in privinta lipsei din suprafata (desi 860 mp = 10 000 euro la data cumpararii #-o si n-as vrea sa pierd acesti bani asa usor...), dar ma indoiesc ca si ceilalti proprietari vor fi de acord sa renunte la suprafata lor..

Saptamana viitoare vom merge la primaria localitatii pentru ca trebuie niste lamuriri si semnaturi de la dansii...de fapt GRESEALA ESTE A INGINERILOR DE LA PRIMARIE care au masurat terenurile prima data (dupa 1990 -probabil, cand au masurat, tineau intr-o mana berea si in alta compasul...altfel nu-mi explic aceasta greseala...X-()

Problema mea este ca nu stiu cum ar trebui sa procedam (ma refer la toti cei 4 proprietari), in cazul in care proprietarii nu vor fi de acord sa semneze....sa dam in judecata primaria?...sa cerem teren in compensatie in alta parte?

Va multumesc anticipat pt. orice raspuns!!