avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Activitate asscriss

Activitate asscriss

Răspuns la discuția cheltuieli deplasare externa
Acum am inteles

Multumesc pentru raspuns
Răspuns la discuția cheltuieli deplasare externa
Adica, mai pe intelesul meu, administratorului ii pot deconta diurna si plafonul de cazare, in cuantum de cat este pt.tara respectiva ori 2.5, si deasemeni transportul?

Multumesc
Răspuns la discuția cheltuieli deplasare externa
Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti si mie daca unei persoane care este numai administrator al firmei nu si salariat, i se pot deconta diurna si plafonul de cazare?.
Mentionez ca este vorba despre o deplasare in strainatate in interes de serviciu.

Multumesc
Răspuns la discuția cheltuieli deplasare externa
Va multumesc pentru raspunsuri
Răspuns la discuția cheltuieli deplasare externa
Va multumesc pentru raspuns.
Si mai am o intrebare : persoanele in cauza au efectuat deplasarea in Germania. Cf.HG518/1995 , diurna si plafonul pentru cazare este de 35 eur, respectiv 150 eur. Acesta este nivelul pentru institutiile bugetare nu?
Pentru firmele particulare pot acorda de 2.5 ori aceste sume, in conditiile deductibilitatii fiscale?

Multumesc
Buna ziua

Se pot deconta cheltuilile de deplasare unei persoane care este in concediu pentru cresterea copilului in varsa de pana la 2 ani?
Răspuns la discuția pensie de intreþinere
AVLIL a scris:

Eu nu am inteles unde anume e eroarea din minuta (asa se numeste textul acela), caci nu ati pus initiale, nimic...
V-am spus ca ar putea sa dureze mai mult, am asteptat op hotarare si 8 luni. Asta inseamna mult. De ce va intereseaza pe dv. hotararea, vreti s-o atacati sau ce?
Dupa cum v-am spus, hotararea s-ar putea sa nu ajunga repede, dar poprirea sa fie facuta repejor; se intelege ca se fac prin acte diferite; poprirea se poate face printr-o adresa a instantei, depinde de varsta copiului, nu retin ca dv. sa-mi fi raspuns la nelamurirea asta a mea.


"...incredinteaza reclamantei etc. pe minorul Matei G.S(adica tatal copilului) nascut la data de 11.09.2007" in loc de Matei D.A. nascut la 11.09.2007.

Copilul are acum un an si cinci luni, iar actiunea a fost facuta anul trecut in mai.Ce as vrea eu e sa se poata retine banii mai repejor.Nici vorba sa atac hotararea, nu stiam ca poprirea se face printr-o adresa a instantei.
Deci hotararea in cazul acesta, dupa ce o s-o primesc trebuie corectata? Si daca poprirea nu are legatura cu hot. eu ar trebui sa primesc deja banii sa inteleg?

Imi cer scuze ca va bat la cap dar nu prea inteleg procedurile ac.avocatesti si nici nu inteleg de ce dureaza asa mult un proces de pensie alimentara.

Va multumesc pentru raspuns
Răspuns la discuția pensie de intreþinere
AVLIL a scris:

Pensia de intretinere este o obligatie civila si se poate cere cel mai devreme de la data punerii in intarziere a debitorului.
Cererea de chemare in judecata este asimilata unei puneri in intarziere.
Dar depinde de ceea ce ati scris in actiune.
Nu numai ca avocatul dv. trebuia sa spuna clar de cand cere, dar si instanta trebuia sa observe ca nu ati precizat si, prin urmare, sa va intrebe... Puteati cere si dobanzi legale de la data scadentei si pana la achitarea efectiva...
Vedeti ce va scrie in hortarare de-acum... Care nu stiu daca va va ajunge atat de repede.
Dar poprirea e posibil sa fie facuta de instanta repejor... daca e minor.

Buna ziua,
Scriam acum ceva timp in legatura cu plata pensiei de intretinere...
Ei bine, s-a solutionat dosarul astfel: " Judecatoria cutare, judet, dosar Hot. : Admite actiunea precizata.Incredinteaza reclamantei, spre crestere si educare, pe minorul x, nascut la data de. Obliga paratul sa plateasca pensie de intretinere in favoarea minorului in cota procentula de 25% din venitul sau net lunar, incepand cu data de 27.05.2008, pana la majoratul minorului.Ia act ca nu s-au solicitat chelt.de judecata. Cu drept de apel in termen de 15 zile de la comunicare.Pronuntata in sedinta publica, azi 05.01.2009 Presedinte"
Intr-adevar,aveati dreptate,. hotararea nu a fost trimisa nici acum de judecatorie.
Ce vreau sa va intreb este: in textul pe care l-am reprodus de pa pagina de internet a judecatoriei, este o greseala, in sensul ca s-a trecut numele tatalui si nu al copilului.Atunci cand voi primi hotararea,ce va trebui sa fac? A trecut mai mult de o luna, e posibil sa dureze asa mult sau este o greseala, au uitat sa-mi trimita aceasta hotarare?
Si inca ceva: poprirea pe statul de plata se face in baza acestei horarari? Adica va trebui sa ajunga o copie sau original la serviciul tatalui minorului?

Va multumesc

Răspuns la discuția pensie de intreþinere
Va multumesc. Trebuia sa precizez acest lucru sau se hotaraste din oficiu? Pentru ca si acum citez avocatul " daca s-ar fi putut am fi cerut noi acest lucru, deoarece astfel s-ar ajunge la situatii inechitabile".
Răspuns la discuția pensie de intreþinere
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca pensia alimenta se poate acorda din momentul depunerii actiunii sau din momentul in care hotararea devine executorie.Concret, am depus actiunea in mai 2008 iar hotararea trebuie sa o primesc luna aceasta sau urmatorea, pe 5 ian.2009 s-a judecat cauza. Avocatul imi spune ca nu se aplica retroactiv ci din momentul in care devine hot.executorie.Asa este?
Va multumesc