avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Activitate miis_angel

Activitate miis_angel

dorians, te inseli, acea declaratie nu are nici o relevanta, interemenul de 2 luni, paersoana vătămată poate formula plângere penală împotriva făptuitotului or fi trecut cele 2 luni, dar daca mai obţine incă 6 zile de îngrijiri medicale...
pt sorin
1, persoana vătămată poate reveni asupra deciziei sale de a nu face plângere împotriva ta doar in teremen de 2 luni de la data evenimentului rutier, sau, după caz de la data când a cunoscut identitatea făptuitorului.
2 ped- 1 an cu suspendare -
Răspuns la discuția procedura uzucapiune
am si eu o intrebare urgenta, daca mai intrati pe aici si ma putei ajuta.
Reclamantul a achemat in judecată proprietarul tabular pentru uzucapiune, acesta din urma fiind intabulat în 1906. Se fac verficări de către instanţă (din punctul meu de vedere nerelevante) pentru că nu poţi aprecia data când s*a născut sau a decedat această persoană, dacă nu se cunoaşte nimic despre ea, verificările se fac la locul situării imobilului, dar nu ştim dacă s-a născut acolo ori dacă a decedat acolo.
Rezultă dintr-o adresă că există registre de naşteri perioada 1895-1990. căsătorii perioada 1895-1898, 1907-1921, 1930-1950, decese 1907-1921, 1930-1940, registre în care proprietara tabulară nu este găsită. Din această adresă instanţa trage concluzia că sunt aplicabile dispozitiile art. 16 lit a din Legea 119/2006, potrivit cu care îl lipsa registrelor de stare civilă, dovada stării civile se poate face cu orice mijloc de probă şi în lipsa oricărui alt mijloc de probă...face instanţa un calcul matematic reţinând că raportat la anul înscrierii dreptului de proprietate şi la data introducerii acţiunii ar trebui ca pârâta să aibă cel puţin vârsta de 117, o prezumă moartă şi pe deasupra mai şi respinge acţiunea ca fiin introdusă împotriva unei persoane fără capacitate de folosinţă. Această hotărâre s-a dat la data de 03.04.2007, deci anterior decizie 86/2007, iar acţiunea era întemeiată pe Codul Civil.
Reclamantul formulează o nouă acţiune şi cheamă în judecată comuna X prin primar. Îşi întemeiază acţiunea pe DL115/1938.

Întrebări: Dacă tot suntem în prezenţa aplicării decretului, nu ar fi necesară procedura prevăzută de art.130 din Decretul lege 115.? ªi în caz afirmativ ce rol are chemarea in judecată a comunei X prin primar
Pe Decret, trbuie să posede 20 de ani de la moarte proprietarului tabular. or nu există astfel de date, prezumţia stabilită de instanţă nu ajută cu nimic.

Doresc soluţii urgente dacă se poate, pentru că eu sunt judecătorul cauzei şi nu am mai judecat cauze civile de 4 ani, aşa dar salvaţi-mă pe mine şi pe bietul reclamant.