avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Activitate aura.radulescu

Activitate aura.radulescu

Buna ziua! As vrea sa-mi cumpar o casa construita de o pers. fizica (care se ocupa cu asa ceva), pe un teren concesionat. Legat de terenul pe care este construita casa, mi s-au prezentat doua situatii- ori preiau concesiunea pe 25 de ani si platesc o suma anuala pt. acel teren, ori cumpar terenul de la primarie. Poate cineva sa-mi spuna cum este mai avantajos pt. mine? Multumesc
Răspuns la discuția Declaratia 205-societate inchisa
Multumesc pt.raspunsul prompt! Va urez un an nou fericit!
Buna ziua! Am o societate care a fost inchisa, s-au platit toate darile la stat si dividende catre pers. fizice, pensionare, dar declaratia 205 nu a fost primita la momentul inchiderii firmei pt. ca nu accepta programul. In 2013 se va primi aceasta declaratie daca firma nu mai exista? Impozitul pe dividende l-am platit- figurez undeva cu declaratia nedepusa? Multumesc.
Multumesc pt. raspuns. Ma mai gandesc daca sa o cumpar sau nu... din alte motive! Va doresc un an nou cu bine!
Multumesc pt. raspuns. Acest extras de CF oricum se va obtine de notarul la care se vor face actele. M-ar fi interesat daca exista alte capcane care m-ar putea paste in acest caz- eventuale revendicari ale altor societati, nu stiu exact- asta vreau sa aflu.
Sarbatori fericite! Am nevoie de un sfat, va rog. As vrea sa cumpar o casa - este construita pe o societate, cu credit luat de la banca. Din discutia cu vanzatorul am inteles ca sunt probleme cu plata ratelor la banca- lipsa banilor ii forteaza sa vanda casa. Puteti sa-mi spuneti cam la ce surprize neplacute ma pot astepta ? Multumesc
Bine ca scapati de ea! O grija in minus este sanatate in plus!:dance3:
Mingea este in terenul dv.... ca sa zic asa! Va doresc sa luati o decizie avantajoasa... ca de dezavantaje... are grija statul !!!:P Numai bine!:yes:
Daca nu aveti active nu aveti nevoie de lichidator (care costa cam 1000-1500 lei, din cate am auzit). Oricum, trebuie studiata situatia in speta pt. a da un raspuns concret. Va doresc succes! Informati-va suficient si faceti-va un calcul pt. a va da seama care situatie este mai avantajoasa pt. dv. Daca nu va mai intereseaza firma-inchideti-o. De-a lungul anilor se adauga multe cheltuieli pe care le puteti evita. Plus grija declaratiilor, bilanturilor, contabilului si multe altele. Numai bine!
Parerea mea este ca situatia din ultima balanta (eventual, cea dinaintea suspendarii) va poate spune daca platiti sau nu impozitul de 16%. Daca in urma actiunii de lichidare a firmei rezulta un profit (aveti active care se pot vinde,spre exemplu) impozitul de 16% se plateste. Eu nu prea inteleg care este motivul disperarii.!? Daca tot nu aveti de gand sa faceti nimic cu firma, inchideti-o. Sunt ceva cheltuieli cu inchiderea ei (aprox.800-1000 lei-daca nu aveti nevoie de lichidator), dar scapati pt. totdeauna de alte chelt. inutile ("plata contabilului cu 400 lei doar pt. a depune bilantul" -spre exemplu!) .