avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Activitate leno

Activitate leno

Da, in fine am primit un raspuns pozitiv de la fisc...
Ar fi vorba doar de raspundere contractuala?

"1. Asociatii raspund pentru obligatiile asumate in cadrul contractului de societate, iar in raport cu tertii se instituie o raspundere personala, inclusiv pentru faptele persoanele comisive sau omisive care deriva din activitatea asociatiei.

2. Raspunderea asociatiei fara personalitate juridica este exclusa, exceptand situatia raspunderii solidare a membrilor asociati."
(citat din contractul de sociatate pentru constituirea Societatii civile particulare Asociatia Sportiva)

In fine care forma de asociere ar fi mai convenabila?
Multumesc mult!

Totusi, ca sa nu am dubii o sa fac un drum pana la ANAF.
Multumesc inca o data!

Multumesc!

La administratia financiara inca nu am apelat, in rest am intrebat mai multi contabili dar nu puteau da un raspuns in acest sens.

Ramane sa ma adresez la cei de la finante + inca un drum si la Directia Judeteana de Sport, poate si ei stiu ceva.

Buna ziua!

A-si dori sa infintez o asociatie sportiva. Am fost la Directia Judeteana de Sport unde m-au sfatuit sa infiintez una fara personalitate juridica, constitui in cadrul unei institutii private (in cadrul firmei unei asociat), acesta fiind cea mai simpla de realizat.

Problema este ca noi, asociatii, ne-am gandit ca in viitor sa directionam 1% din impozitul anual asociatiei, si nu stim daca avem posibilitatea la asa ceva, asociatia neavand personalitate juridica.

Conform legii 571/2003 privind Codul Fiscal "contribuabilii persoane fizice au posibilitatea de a direcţiona 1% din impozitul pe venit către o asociaţie sau fundaţie înfiinţată conform ordonanţei 26/2000.

In cadrul Ord 26/2000 Cap II, sect 1 art 5 alin 2: “In temeiul dreptului constitutional la asociere, persoanele fizice se pot asocia fara a constitui o persoana juridica atunci cand realizarea scopului propus permite aceasta.”

In forum a aparut un subiect unde a-ti precizat ca "Asociatia sportiva fara personalitate juridica functioneaza doar pe baza Legii Sportului prin inscrierea in Registrul Sportiv, urmata de obligativitatea din punct de vedere fiscal de obtinere a certificatului de inregistrare fiscala."

Aici a aparut nelamurirea: in cadrul declaratiei anuale de venit pentru asoiciatiile fara personalitate juridica la Codul de identificare fiscalã apare un loc pentru 13 cifre (acesta fiind de fapt un CNP), iar in declaratiile privind directionarea 1% din impozit se poate scrie asa ceva in locul rezervat Codului de identificare fiscala a entitatii nonprofit?

Deci, asociatia poate sa primesca 1% din impozitul nostru sau al oricui?