avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1306 soluții astăzi
Forum Activitate szerendipity

Activitate szerendipity

Buna Ziua,

Sunt angajata part-time (4 ore) la o firma. Intrebarea mea ar fi daca in acest caz am sau nu dreptul la valoarea minima de 600+200 de lei a indemnizatiei pentru cresterea copilului in cazul in care am mai mult de 1 an vechime cand urmeaza sa nasc?

Multumesc anticipat celui care ma poate lamuri! :)
Răspuns la discuția indemnizatie crestere copil
Buna Ziua!

Am o nelamurire desi mi-am pertecut ultmele zile stand pe net citind printre sute de articole din multe legi.

In momentul de fata sunt studenta in primul an la doua masterate de cate doi ani la zi, la una la buget si cu bursa la cealalta la taxa, si sunt insarcinata in luna a saptea urmand sa nasc candva dupa sesiune. Am auzit prin televizor printr-un jumatate de cuvant, ca ar exista posibilitatea de a intra in concediu de ingrijirea copilului si pentru studenti. Pentru confirmarea acestui lucru tot caut legea potrivita dar fara succes.

Intrebarea mea este daca chiar exista o asfel de lege, si in cazul in care mi s-ar aplica, ar trebui sa imi suspendez studiile pe acesti doi ani sau ar fi posibil ca intre timp peste un an jumatate se termin masteratele (sau macar una... sa vedem cat de ingeras va fi copilasul) ;)? Daca nu imi suspendez studiile pot sa primesc indemnizatia de 600 lei si eventual si bursa de 350 lei pe care o am acum?

Ii multumesc anticipat pentru raspus celui care stie mai multe!!!
O zi buna!!!