avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Activitate Marinas

Activitate Marinas

Răspuns la discuția TVA 5% pentru locuinte noi
As fi vrut si eu sa fie doar un simplu zvon. Obiectivul meu nu este dezinformarea ci doar informarea. Fratele meu a asistat la aceasta intalnire, el ocupand o functie de consilier in cadrul unuia dintre cele doua partide. A vazut prezentarea respectiva si m-a sunat imediat sa-mi spuna de aceasta masura. Stiu ca s-au facut diverse simulari la Min. Finantelor (inca de la sfarsitul anului trecut) si ca decizia este deja luata. Mai ramane doar sa fie pusa in aplicare. Si eu sper sa fie cat mai tarziu, ca sa ma incadrez, insa nu am primit foarte multe sanse de reusita.
Si inca o precizare. Va rog sa sunati la ministerul finantelor si sa-i intrebati pe cei de acolo daca vor anula 5%. Veti avea surpriza sa vi se spuna ca se discuta zilele astea despre asa ceva.
Eu aveam aceste informatii inca de acum o luna cand am scris prima data pe acest forum (verificati si veti gasi aceeasi problematica).
Ce rost avea sa inventez asa ceva? In conditiile in care cele doua partide au tot avut negocieri pe diverse teme in aceste zile, s-a discutat si aceasta problema. Nu orice informatie pe care nu o detineti este o dezinformare.
DIN PACATE TOT CE S-A SCRIS PANA ACUM VA FI ABSOLUT NEIMPORTANT PENTRU CEI CARE SPERAU LA TVA 5%. Din surse absolut sigure (100%; prezentarea initiativelor fiscal-bugetare de catre Pogea azi la o intrunire PSD-PDL) de la 1 februarie va disparea TVA 5% si va reveni TVA-ul de 19%, pentru a creste incasarile bugetare!!!!!!!!!!
Imi pare rau ca v-am dat eu vestea asta; si eu as fi beneficiat de ea.
Buna seara, am tot auzit zvonuri privind renuntarea la TVA 5% pentru locuinte.Ati auzit asa ceva? Daca deja exista procedurile de aplicare in codul fiscal credti ca este posibil sa se renunte la 5%?

Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Buna seara, am tot auzit zvonuri privind renuntarea la TVA 5% pentru locuinte.Ati auzit asa ceva? Daca deja exista procedurile de aplicare in codul fiscal credti ca este posibil sa se renunte la 5%?

Va multumesc anticipat pentru raspuns!