avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Activitate simina radasanu

Activitate simina radasanu

Supun atentiei dumneavoastra, cu rugamintea unui raspuns amanuntit, urmatoarea situatie:
Bunica, numita in continuare, A , decedeaza acum 6 ani. Aceasta are 2 fiice: B si C. A detinea in proprietate la momentul decesului un imobil : 1 apartament si multe bunuri mobile. Lasa un testament intocmit cu mult timp inainte de a deceda prin care spune ca tot ceea ce are in proprietate va reveni celor doua fiice ale ei, B si C.
A (bunica) era vaduva la momentul cind a decedat.
Cu o luna inainte de decesul lui A (bunica), B (fiica) moare intr-un accident. La momentul decesului lui B (fiica), aceasta era casatorita si avea un copil minor (D). Nu se deschide succesiunea dupa B (fiica), care nu avea bunuri mobile si imobile in proprietate, ci doar datorii la banci si fisc si, doar la o luna, are loc decesul mamei sale, respectiv (bunica) A.
La deschiderea succesiunii care va avea loc in scurt timp de la momentul prezent, vine (fiica) C si (minorul) D, prin reprezentare, ca urmare a faptului ca o mosteneste pe mama sa, decedata, B. Iau in consideratie 2 variante care pot fi posibile:
Varianta 1. Copilul va mosteni jumatate din masa de partajat, iar cealalta jumatate o va mostemi cealalta fiica (C).
Mentionez ca deschiderea succesiunii se face la 6 ani de la decesul autorului, (bunica) A, deci nu in termenul prevazut de lege.
Ce se intimpla cu datoriile lui B la banci daca se face deschiderea succesiunii, va fi D, minorul, obligat la plata lor sau nu? S-au prescris oricum prin trecerea timpului catre banci si fisc?
Pentru bunurile imobile care erau de valoare s-a intocmit, afirma C, un inventar care a fost pastrat doar de C, fara sa i se dea un exemplar si celeilate parti, respectiv minorului si reprezentantului sau legal, tatal. Bunurile imobile au ramas in pastrarea lui C, care probabil a dispus cum a dorit intre timp de ele. Inventarul s-a facut in absenta unui reprezentant al autoritatii tutelare si a celeilalte parti.Nu se poate dovedi ce bunuri au fost in imobil la acea data a decesului lui A. Se cunosc, in principiu, dar nu exista un inventar scris in posesia celuilalt mostenitor. Poate ar folosi prezenta unor martori pentru a se restabili care e masa de impartit? Exista vreo alta modalitate de a le dovedi?
Varianta 2.Vine si tatal minorului la succesiune ca sot supravietuitor in cota de 1 pe 4 din jumatatea ce se cuvine dupa sotia decedata, B, iar copilul minor ia 3 pe 4 din acea jumatate (sau doar copilul mosteneste singur jumatate pentru ca vine prin reprezentare dupa mama sa si avind in vedere ca acesta succesiune se deschide dupa bunica lui si nu dupa mama sa?)
Daca da, poate ar trebui ca tatal sa renunte in favoarea copilului minor tocmai pentru a nu fi obligat sa plateasca din ceea ce ar mosteni toate datoriile in suma mare ale sotiei sale decedate.
Cum poate fi obligata C sa imparta si bunurile mobile, doar pe calea justitiei? Daca in fata notarului partile nu se inteleg decit cu privire la apartament, care se va vinde si se vor imparti banii, iar cu privire la bunurile mobile nu, ce ar trebui sa faca D, minor fiind, impreuna cu reprezentantul sau legal, tatal? Sa fie de acord partial cu privire la ce e de impartit, respectiv apartamentul sau sa nu semneze nimic si sa apeleze la justitie? Daca se va vinde apartamentul ce se va intimpla cu partea cuvenita minorului, se va pune intr-un cont deschis pe numele lui si se vor putea scoate doar dupa majoratul sau care va avea loc peste 2 ani? Intreb acest lucru deoarece exista o suma mare care trebuie platita cu titlu de impozit pe acest apartament care s-a cistigat acum in urma unui lung sir de procese, bani de care nu dispune minorul si reprezentantul sau legal la momentul prezent.
Va multumesc anticipat pentru rabdare si astept un raspuns.

Intrebarea mea este daca managerii de proiect care au dobândit certificate de competenţe profesionale emise de Centrul de Evaluare a Centrului de Resurse de Formare Profesională Socială " Pro Vocaţia" pot beneficia de prevederile art. 10 alin. 3 din Legea 339/2007 privind promovarea aplicării strategiilor de management de proiect la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale judeţene şi locale, respectiv MAJORAREA cu 75% a salariului de bază pentru activitatea desfăşurată ca specialişti pregătiţi în managementul de proiect, având în vedere şi prevederile art. 14 şi art. 15 din aceeaşi lege care se referă la instituţiile de învăţământ abilitate, competente şi acreditate? A se vedea şi Legea învăţământului nr. 84/1995 cu modificările şi completările ulterioare : art. 70, 74, 75, 76 şi Ordinul nr. 129/2000 cu modificările şi completările ulterioare privind formarea profesională a adulţilor - art. 5 şi 6 ? Aştept opinia dumneavoastră cât mai curând posibil ! Mulţumesc anticipat! :)
Intrebarea mea este daca managerii de proiect care au dobândit certificate de competenţe profesionale emisede Centrul de Evaluare a Centrului de Resurse de Formare Profesională Socială " Pro Vocaţia" pot beneficia de prevederile art. 10 alin. 3 din Legea 339/2007 privind promovarea aplicării strategiilor de management de proiect la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale judeţene şi locale, respectiv MAJORAREA cu 75% a salariului de bază pentru activitatea desfăşurată ca specialişti pregătiţi în managementul de proiect, având în vedere şi prevederile art. 14 şi art. 15 din aceeaşi lege care se referă la instituţiile de învăţământ abilitate, competente şi acreditate? A se vedea şi Legea învăţământului nr. 84/1995 cu modificările şi completările ulterioare : art. 70, 74, 75, 76 şi Ordinul nr. 129/2000 cu modificările şi completările ulterioare privind formarea profesională a adulţilor - art. 5 şi 6 ? Aştept opinia dumneavoastră cât mai curând posibil ! Mulţumesc anticipat!