Asociat unic firma,pensionar cu pensie de 1500 lei,fara venituri din salariu, realizeaza dividende in anul 2012.
Conform legii 95/2006 actualizate pensionarii din aceasta categorie nu platesc cas si la dividende.
Dupa Codul fiscal ,art 296 indice 27 ,pensionarii platesc cas pe veniturile din investitii(dividende).
Deci 2 legi care se bat cap in cap.
As dori opinia unui specialist in contencios administrativ fiscalitate eventual o consultatie privata.
Firma neplatitoare de tva din Romania factureaza consultanta unei firme din Elvetia unde operatiunea de consultanta nu este purtatoare de tva.Valoare 12000 euro.
Trebuie sa ne inscriem in registrul operatorilor intracomunitari daca facturarea se face fara tva?
Sotia a semnat un contract de exclusivitate cu o agentie imobiliara pentru vanzarea unui apartament.Eu nu am fost de acord cu acest contract si nu am semnat.
Apartamentul s-a vandut unui alt client care nu a fost adus de agentie.
Comisionul trebuie platit pentru tot apartamentul sau numai pe partea sotiei mele care a semnat ca primaru',avand in vedere ca detinem fiecare cate 50% din apartament. ?
Am solicitat de la Primaria Municipiul Bucuresti o adeverinta notificare L10 pentru un apartament cumparat pe 112.Termenul de rezolvare dat de registratura a fost de 30 zile.Au trecut deja aproape 2 luni de la termen,registratura ma paseaza la Directia Juridica,la Directia Juridica nu raspunde nimeni la telefon,pe e-mail nici atat.In afara de asteptat mai exista vreo alta solutie ? Vreun avocat sau o firma specializati in asa ceva...
Deci ma declara inactiv si ma si amendeaza ?
Declararea contribuabililor inactivi(adica cine nu depune declaratiile de riguare la 2 termene consecutive) se face cu data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, a ordinului presedintelui ANAF pentru aprobarea Listei contribuabililor declarati inactivi. De la aceeasi data, inregistrarea in scopuri de TVA a persoanelor impozabile cuprinse in lista se va anula.(ordin ANAF 819/2008)
Reactivarea contribuabililor va fi posbila daca acestia si-au indeplinit obligatiile declarative sau daca li s-a aprobat, la cerere, trecerea in regimul derogatoriu de declarare
Intrebarea ar fi,avand in vedere ca nu se spune nimic desprea asta,CAT TIMP POT SA RAMAI IN STAREA DE INACTIVITATE ?Este mai comod sa stai asa decat sa lichidezi firma care inseamna o cheltuiala in plus?
Ar fi fost simplu,numai ca Apa Nova nu mai face separari de bransamente la acelasi imobil si nici nu ii intereseaza eventualele probleme de plati ale locatarilor...Oricum,multumesc pentru sfaturi
Contractul de furnizare a apei este pe numele unia dintre proprietarii celor 3 apartamente,adica al meu.La gaze situatia a fost asemanatoare cat a existat centrala blocului,adica neexistand asociatie de proprietari a trebuit facut un contract pe numele unuia dintre proprietari.Acum fiecare apartament are centrala proprie si contracte separate.La apa insa am inteles ca nu se poate,instalatiile fiind comune.
Locuim intr-un imobil mic,de 3 apartamente,nefiind constituiti in asociatie de locatari. sau proprietari.Unul dintre proprietari nu mai achita consumul de apa.Cum putem sa actionam in acest caz,avand in vedere ca nu exista cale amiabila?
Mi-a raspuns si d-na David in alta sectiune.Se pare ca nu stie nimeni raspunsul.