avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Activitate Andrei78

Activitate Andrei78

Răspuns la discuția TVA 5% pentru locuinte noi
Imi poate spune cineva, as prefera cineva de specialitate, cum pot sa recuperez cei 14%. Firma de constructie nu vrea nici cum sa imi faca "reducere" de 14% din suma. Mi-a zis ca nimeni nu il obliga pe el (constructorul) sa imi dea cu 14% mai putin din ceea ce scrie in antecontract. Antecontractul a fost facut acum un an, am dat avansul si mai trebuia sa dau o rata, nu am dat-o din anumite motive dar m-am inteles cu firma constructoare ca ii dau toti la primirea apartamentului. Constructorul a depasit termenul de predare cu 6 luni, deci nici el nu si-a respectat clauzele stipulate in antecontract. In antecontract mai scrie "in caz de nerespectarea a obligatiilor asumate prin antecontract adica oricare parte contractata, adica nepredare la termenul stabilit a imobilului si neplata la timp a restului de pret se prelungeste termenul cu maxim 30 zile dupa care se vor aplica penalitati. In perioada in care se percep penalitati oricare dintre parti poate cere rezolutiunea antecontractului care se va produce in termen de 30 zile de la data cererii daca cealalta parte nu isi respecta obligatiile"
Constructorul mi-a zis ca daca vreau asa cum scrie in antecontract sau reziliaza contractul. Are dreptul asta ....
Va rog sa imi spuneti cum sa fac.
Va multumesc anticipat
Nu pierd nimic doar ca am asteptat 1 an jumatate sa ma mut la casa noua, pretul e bun si nu as vrea sa renunt si sa caut altul.....
Se poat face altfel, adica sa-l dau in judecata dupa semnarea cv, ca nu am beneficiat de reducerea de 14%?
Daca da, ce trebuie sa fac..
Buna ziua,
Am urmarit topicul de la inceput, am crezut ca se poate sa beneficiez de deducere , dar discutand cu constructorul mi-a zis ferm in fata ca NU vrea sa imi reduca nimic din pretul final cu tva inclus, din antecontract, daca nu,se reziliaza antecontractul.
As dori sa imi spuneti cum sa fac sau ce sa fac sa beneficiet de deducerea de 14%.
Va multumesc anticipat