Problema grava este acum, abia am flat ca sotul a reclamat la autoritatile americane ca am refuzat sa intorc copilul in tara lui (in sua) si acum am inteles ca sunt acuzata de catre autoritatileamericane de rapire si sechestrare a copilului, deoarece nu am vrut sa-l inapoiez in sua. am inteles ca acum vor urma procese in sua, ca voi fi adusa acolo la tribunal chiar cu forta deoarece este ceva grav in sua rapirea unui copil, etc............ce sa fac in aceasta situatie?
Dn pacate copilul nu are cetatenia romana caci nu pot sa io fac. Am intrebat la autotitatile romane si mi-au spus capentru ai putea face si cetateia romana trebuie sa prezint certificatul de nastere american apostilat de autoritatile din SUA. Iar certificatul lui nu este apostilat si deci nu are valoare. Nu pot face apostilarea deoarece nu mai pot intra in sua.
Intradevar problema este foarte grava si nu stiu cum sa fac. ma poate ajuta cineva cu un sfat bun, va rog....
Problema este urmatoarea. Eu sunt romanca, sotul meu este roman si american. Am locuit cu sotul mu in america 3 ani unde am nascut un copil acolo. De putin timp am venit in romania si m-am despartit de sotul meu si cum ne certam de la copil, el vrea sa ia copilul in america si eu vreau sa-l in aici cu mine. Copilul este nascut in americasi are doar cetatenie americana. Nu are cetatenie romana si sotul ma ameninta ca il poate lua oricand sa-l duca i america deoarece statul roman nu are de ce sa se bage. Care este realitatea? Cum sa fac? Ce drepturi are copilul meu?