multumesc pentru raspuns. oricum m-am gandit si eu la aceasta varianta. asa cum am mentionat in mesajul initial, cel de-al treilea mostenitor este un minor. nu pot dizolva societatea in mod voluntar pt ca nu ma lasa autoritatea tutelara. asa cum v-am spus nu pot ajunge la nicio intelegere cu mama minorului.:sorry:
Buna ziua,
am o situatie cel putin ciudata la prima vedere.
asociat unic din srl decedeaza. 3 succesori accepta mostenirea pur si simplu, astfel ca in certificatul de mostenitor apar in masa succesorala si partile sociale care compun capitalul social al srl-ului in cauza. unul din mostenitori este minor dintr-o alta casatorie a defunctului. ceilalti 2 majori nu mai doresc sa aiba calitatea de asociati in srl, intrucat, ulterior, dupa acceptarea mostenirii, afla ca societatea are datorii. ca urmare au existat tot felul de discutii cu mama minorului pentru a se adopta o hotarare aga de mentiune in registrul comertului a transmiterii partilor sociale ca urmare a decesului asociatului unic si apoi de cesiune a partilor sociale catre minor, care sa aiba in final calitatea de asociat unic. problema este ca nimeni nu vrea sa preia functia de administrator. astfel ca s-a ajuns intr-un impas. mama copilului nu este deloc cooperanta. din punctul meu de vedere am doua optiuni, fie pe cale judecatoreasca incerc sa dizolv societatea (situatie in care trebuie din nou sa avem de-a face cu mama copilului), fie astept sa ceara ONRC-ul dizolvarea pt nedepunerea bilantului pe 2008. inclin spre ce-a de-a doua varianta. de mentionat ca la registrul comertului figureaza inca defunctul in calitate de asociat si administrator unic. in situatia in care se ajunge la a doua varianta si registrul sau orice alta parte interesata cere numirea unui lichidator, ce se intampla cu datoriile societatii daca nu sunt acoperite din activ? mai ales cele acumulate dupa deces?
in primul rind va sugerez sa va angajati un avocat bun in dr. civil si dr.familiei. instata ar trebui sa dea sfaturi de impacare partilor, insa daca dna isi mentine cererea de chemare in judecata , atunci instanta va pronunta divortul chiar impotriva vointei dvs. in 95% din cazuri, copiii sunt incredintati spre crestere si educare mamei. parerea mea este sa incercati o discutie sa vedeti daca nu se mai poate repara ceva....cat despre violenta, nu este scuzabila in niciun caz...