avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi
Forum Activitate Ion Georgescu

Activitate Ion Georgescu

Societatea la care lucrez a intocmit un act aditional (prin acordul partilor) la CIM prin care ma pune sa accept diminuarea cu x% a salariului brut pe perioada determinata: daca un anumit indicator de profit al societatii va atinge o tinta scrisa in actul aditional va fi returnata diferenta de salariu intre cel initial si cel din actul aditional, daca nu salariul ramine neschimbat.
1. Chiar daca semnez, este legala aceasta prevedere?
Am citit pe forumuri ca diminuarea salariului poate fi legata de micsoarea orelor de lucru , a atributiilor, etc, deci direct legata de productivitatea mea individuala.
Cit de legal este argumentul micsorarii salariului datorita realizarilor slabe ale firmei (nu au fost facute publice si popularizate prin afisare sau pe site aceste nerealizari, ci doar este facuta referirea la criza internationala)?
Mai ales ca indicatorul dupa care se poate reveni la salariul dinainte de modificare poate fi usor adus la parametrii doriti de societate la data dorita de societate.
Inteleg sa se faca concedieri pentru a armoniza personalul cu productia existenta sau previzionata, dar a diminua salariul (chiar cu acordul partilor) la toata lumea , este legal??
Este evident ca firma se foloseste de actuala conjuctura pentru a forta reducerea cheltuielilor fara o justificare clara.
2. In actul aditional nu este trecuta o cifra exacta a salariului brut (scrie numai procentul de reducere); este suficient sau trebuie trecut in mod explicit salariul nou?
3. Daca motivatia acestei diminuari nu este acoperita de Codul Muncii, nu este o penalizare care trebuia sa aiba alti pasi?
4. Credeti ca o sesizare la ITM poate duce la rezultate favorabile angajatilor sau angajatorul este "acoperit"?
Cu stima