avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1132 soluții astăzi
Forum Activitate Anca Morarita

Activitate Anca Morarita

Răspuns la discuția Dreptul la mostenire
Bun ziua,
mai nou tatal meu ne-a anuntat ca vrea sa divorteze de mama si sa se casatoreasca cu concubina. Succesiunea nu s-a facut, cred ca vrea sa divorteze mai intai si pe urma sa faca acte pe casa, asa castiga si concubina !?.... Oricum as vrea sa stiu daca se poate ca mama sa-l impiedice ( intr-un fel) ca sa divorteze ? Nu am vrea sa castige concubina asa de usor. Nu merita, este casa in care mama a muncit o viata, iar noi acolo am crescut. Astept un raspuns,cand puteti dumneavoastra ! Va multumesc din suflet si va doresc tot binele din lume. Sunteti o echipa de mari profesionisti.
Răspuns la discuția Dreptul la mostenire
Va multumesc mult pentru raspuns. Mai am o intrebare, tatal meu este pensionar si mi-a spus ca poate divorta de mama gratis ( fara costurile aferente divortului) , asa este? Va multumesc.
Buna ziua,
Parintii mei sunt separati de 5 ani, nu au divortat,mama locuieste cand la mine cand la sora mea,ne ajuta foarte mult in educatia copiilor(a fost invatatoare) si in treburile gospodaresti.Tatal meu locuieste la tara, in casa in care am crescut.Cand mama s-a mutat la noi, tatal meu a adus o straina mai mica decat el cu 27 ani(de-o seama cu sora mea) si stau in concubinaj.Pe casa nu s-au facut acte, au dreptul bunica mea (din partea tatalui) care are 93 de ani, tatal meu si cei doi frati (unchii mei).Vreau sa va intreb, daca facem acte de vanzare-cumparare pe casa,si suportam noi cheltuielile , ce drepturi avem ( eu,sora si mama) si daca concubina are vre-un drept la mostenire ? Astept raspuns, va multumesc din suflet !