avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 233 soluții astăzi
Forum Activitate doipac

Activitate doipac

Răspuns la discuția Retragere asociat dintr-un SRL
Pe de alta parte de fapt imi dau seama ca este vorba de 2 probleme:
-Renuntare la functia de administrator
-Cesiunea partilor sociale

Renuntarea la functia de administrator din cate am inteles se face unilateral si nu implica acordul celorlalti asociati/administratori.
Din ceea ce am citit pe site, pot renunta la calitatea de administrator printr-o scrisoare de intentie trimisa la sediul social al companiei, prin care imi manifest dorinta de a renunta la acest statut (am gasit o informatie potrivit carei cea mai bune metoda este aceea a trimite aceasta scrisoare printr-un agent procedural dintr-un cabinet de executori)
Ulterior aceasta scrisoare ar trebui depua si la ONRC pentru a intra in vigoare.
Referitor la aceasta procedura as avea cateva intreabari :

-Ma poate ajuta cineva cu un model pentru o astfel de scrisoare ?
-Ce motive plauzibile ar trebui sa invoc in scrisoare (vizavi de cauzele care au condus la aceasta decizie) ?
-Care este documentatia completa ce trebuie depusa la ONRC ?

O data rezolvata aceasta problema mai ramane de lamurit cesiunea partilor sociale la care astept de asemenea un raspuns din partea Dumneavoastra (detaliile sunt in mesajul initial) !

Va multumesc !

Răspuns la discuția Retragere asociat dintr-un SRL
Buna ziua

Ma poate totusi consilia cineva in aceasta problema ?

Buna seara

Sunt asociat si administrator intr-un SRL impreuna cu inca 4 asociati/administratori.
Datorita divergentelor din ultima vreme am hotarat sa ma retrag din acest SRL
Din cunostintele mele exista 2 cai pentru a face posibil acest lucru:
-Cedare de parti sociale (catre unul dintre asociati sau catre o terta persoana care ar urma sa devina nou ascociat)
-Iesirea fortata prin actionare in instanta

Avand in vedere ca prima varianta nu este posibila intrucat nici unul dintre asociati nu doreste sa preia partile mele sociale imi ramane doar a 2 varianta (nu cred ca este necesar sa detaliez motivele)
In actul constitutiv al societatii la capitolul "Convocarea AGA" este stipulata urmatoarea clauza:
"Asociatul care nu este de acord cu hotararile luate in Adunarea Genera a Asociatilor se va putea retrage din societate, acordul celorlalti asociati fiind implicit"
Mentionez ca in weekend este convocata AGA de catre unul dintre asociati (banuiala mea este ca doreste sa isi faca iesirea din societate legandu-se de una din hotararile care se vor lua in cadrul AGA)

In aceste conditii as avea urmatoarele intrebari:
1) Ce ar trebui sa fac in cadrul AGA pentru a avea ulterior premisele de ma retrage din societate folosindu-ma de acea clauza din actul constitutiv? (repet, NU prin procedura de cedare de parti sociale)
2) Acest tip de retragere din societate este conditionata de convocarea AGA de catre mine sau este suficient ca a fost convocata de catre un alt asociat ?
3) Care este procedura care trebuie sa o aplic pentru iesirea din societate, o data ce indeplinesc conditiile de la punctul 1 ?

Va multumesc anticipat !