da, stiu ... dar situatia prezenta este ca persoana care face imputernicirea este in londra. pe situl ambasadei romane in anglia scrie ca pot face ei procuri si " Persoanele care au acces la computer pot trimite textul procurii pe email, pentru a scurta timpul de asteptare la Sectia consulara."
asta e motivul pentru care as prefera sa redactez eu procura, sa elim timpul de redactare si asteptare aferent acesteia
am cautat foarte multe modele pentru formularea unei procuri cat mai generale, am gasit ceva, dar nu sunt convinsa ca poate cuprinde cat mai multe situatii, adica sa fie generala :)
situatia concreta este ca mama mea este plecata din tara. am discutat impreuna sa imi faca o procura care sa ma ajute sa semnez in numele ei in fata autoritatilor acolo unde este necesar in situatii normale, nimic iesit din comun. acum imi trebuie concret sa cer o modificare la contractul de furnizare servicii de internet (RDS), dar vrem sa fie o procura generala, sa ma ajute si in alte situatii generale viitoare.
am gasit "Procura privind administrarea unor bunuri mobile si imobile", care pare a cuprinde situatii diverse, dar nu sunt sigura ca poate fi aplica si in cazul contractelor de servicii. asadar ... e buna aceasta procura? :) daca exista o alta formulare, ma puteti ajuta cu textul acesteia, va rog?
si pentru cultura mea generala ... "bunuri mobile si imobile" include si "servicii"?
iata textul procurii:
Procura
Subsemnata ..............................;
Împuternicesc prin prezenta pe fiica mea, ....................................;
Pentru a mă reprezenta în faţa oricăror persoane fizice şi juridice, precum şi în faţa autorităţilor publice şi judecătoreşti, în vederea susţinerii şi apărării drepturilor şi intereselor mele, putând lua, după libera sa apreciere, orice măsuri în legătură cu îndeplinirea tuturor actelor de administrare, conservare şi dispoziţie a drepturilor mele, privind toate bunurile mobile şi imobile, să plătească orice suma de bani ce datorez, atât ca impozite şi taxe, cât şi cu orice alt titlu.
Totodată, mandatarul meu mă va reprezenta în faţa instanţelor judecătoreşti de orice grad, asistat la nevoie de un avocat ales la libera sa apreciere, va înainta orice acţiune va socoti ca fiind utilă apărării intereselor mele, o va susţine, restrânge sau retrage, va propune şi administra probele necesare, va uza de orice cale de atac prevăzută de lege împotriva hotărârilor ce se vor da şi va încasa orice sume de bani ce se vor stabili că mi se cuvin din aceste hotărâri, va face apeluri, recursuri, revizuiri, contestaţii, intervenţii, chemări în garanţie, cereri reconvenţionale, recuzări etc., va face cereri de perimare, conexări, declinări de competenţă, de închidere şi redeschidere a dosarelor, va primi citaţii, somaţii, sentinţe, decizii şi va semna pentru ele acolo unde este necesar, va invoca excepţii sau mijloace de apărare, va lua termene în cunoştinţă, va cere comunicări de acte, va chema şi va răspunde la interogatorii, va deferi jurământ şi îl va accepta sau referi, va cere proba cu martori, verificarea de scripte şi expertize, se va înscrie în fals, va cere investirea cu formula executorie a hotărârilor rămase definitive şi le va primi investite, va primi şi executa orice titlu definitiv cerând, înfiinţând sau desfiinţând toate felurile de urmăriri şi executări mobiliare sau imobiliare, va face somaţii, notificări şi comandament, va înfiinţa şi desfiinţa sechestre asiguratorii sau definitive, va face popriri, precum şi urmăriri de venituri, va face şi va semna toate actele şi va îndeplini toate formalităţile necesare pentru punerea în vânzare a averii mobile şi/sau imobile a debitorului, va asista la vânzare, va fixa preţul la licitaţie, va concura în numele meu, va depune preţul adjudecării licitaţiei, va cere facerea ordonanţei de adjudecare şi o va primi, va cere punerea în posesie şi mă va reprezenta la aceasta operaţiune.
Mandatarul meu este împuternicit, de asemenea, să încheie orice contracte de vânzare, schimb sau asociere cu alte persoane fizice sau juridice, din ţară sau din străinătate, cu respectarea legilor în vigoare privind bunurile mobile sau imobile, proprietatea mea şi va putea cumpăra, în numele meu, orice fel de asemenea bunuri, primind sau plătind preţul, semnând actele în formă autentică sau chitanţa, semnătura sa fiindu-mi pe deplin opozabilă.
De asemenea, mandatarul meu mă va reprezenta în faţa oricăror persoane fizice sau juridice din România sau din străinătate, în orice problemă, de orice natură, care ar decurge din calitatea mea de asociat sau acţionar în societăţi comerciale, putând lua, în numele meu şi pentru mine decizii, va vota în adunarea generală a asociaţilor sau acţionarilor hotărârile acesteia, va putea ceda părţile mele sociale, prin cesiune sau prin act cu titlu gratuit, va consimţi la eventualele modificări ale actelor constitutive şi va semna în numele meu şi pentru mine, oriunde va fi necesar, semnătura sa fiindu-mi pe deplin opozabilă.
Mandatarul meu va deschide conturi, în numele meu, la bănci din România, va putea efectua orice operaţiuni, atât în conturile existente la bănci, cât şi în conturile nou-deschise sau poate chiar lichida aceste conturi, daca va considera de cuviinţă, având dreptul sa efectueze orice operaţiuni financiar-contabile.
Totodată, mandatarul meu va putea constitui in România, in condiţiile legislaţiei aplicabile, orice societate comerciala, va putea cumpăra părţi sociale sau acţiuni de la societăţi comerciale existente, va putea negocia clauzele contractelor, statutelor sau actelor constitutive, va semna actele in forma autentica, va efectua toate operaţiunile prevăzute de lege pentru autorizarea si funcţionarea lor.
Prezentul mandat este gratuit si valabil pana la revocarea sa expresa, iar in baza lui, mandatarul meu va face tot ceea ce va crede de cuviinţă pentru apărarea intereselor mele având, in acelaşi timp, dreptul de a da, la rândul sau, procura de substituire oricărei persoane sau unui avocat.
În îndeplinirea prezentului mandat, mandatarul meu va semna, în numele meu si pentru mine, oriunde va fi necesar, semnătura sa fiindu-mi pe deplin opozabila.
Redactata şi editata in ......... exemplare, la ......................................., astăzi data autentificării.
S-au eliberat părţilor .................... exemplare.