Mai am o nelamurire, sper sa ma puteti ajuta. Pentru prima saptamana de lucru nu am primit banii, seful ne-a zis ca ii opreste drept garantie si ii vom primi in momentul cand vom inceta activitatea in cadrul agentiei. Vreau sa stiu daca este legal sa se faca asa ceva, pentru ca eu nu am primit garantia nici pana acum.
Evident ceea ce vrem este sa ne recuperam banii, dar acest lucru nu cred ca este posibil din moment ce am colege ce nu mai lucreaza de mai mult de o luna la acea agentie si pana in prezent nu au primit nici un leu.Seful meu le tot amana din motiv ca nu s-au facut bani, ca este plecat din oras, tot felul de motive.Mie nici macar nu imi raspunde la telefon. In al doilea rand dorim sa stim daca este o agentie fantoma care a facut acelasi lucru cu toti angajatii(mai are sedii deschise in Bucuresti si Constanta, nu numai in Sibiu). In plus dorim pe orice cale sa ne facem dreptate pentru ca noi, ca angajate, am fost foarte nedreptatite din mai multe puncte de vedere, asa cum am scris in primul mesaj. Si daca nu este o firma serioasa dorim sa nu mai faca rau si altor oameni, viitori angajati. Daca este nevoie, il actionam in instanta pentru fals in acte(avem acel contract de munca falsificat), pentru munca la negru si neplata salariilor la timp.
As dori sa va cer parerea:din cate stiu, cei care au terminat facultatea trebuie sa primeasca obligatoriu minim 800 de ron.Colega mea avea trecut in cartea de munca salariul de 675 ron.As vrea sa stiu daca exista vreo lege, sau daca putem face un apel in instanta legat si de acest lucru.
Va multumesc si astept raspuns!
Buna.As vrea sa va spun si eu scurta mea "povestioara" si vreau de asemenea sa stiu parerile voastre si primesc cu mare drag orice sfat in legatura cu problema mea. Am lucrat la o agentie de publicitate aproximativ 4 luni de zile. Era primul meu loc de munca stabil, tinand cont k abia terminasem facultatea, deci nu aveam carte de munca. In primele zile de lucru am incheiat un contract de munca dar eu nu am primit nici un exemplar pana in momentul de fata.De fapt nici nu stiu daca a fost trimis la ITM sau nu.Deci mai mult ca sigur nu am nici carte de munca.Nu mai lucrez la acea agentie de o saptamana si am plecat fara a mi se cere sa stau 15 zile in preaviz, ceea ce ma pune pe ganduri.In plus, in timpul cat am lucrat nu primeam fluturas de salariu knd luam banii iar in ultima perioada primeam banii cu intarziere.Chiar si acum mai am bani de luat de la agentie.Mai am cateva colege in aceeasi situatie, ele nici nu au incheiat contract de munca, iar o alta colega care avea carte de munca, a primit-o inregistrata cu un salariu mult mai mic fata de cel pe care il lua(a primit cartea de munca prin posta la 2 saptamani dupa ce a renuntat la locul de munca).In plus am gasit la agentie contractul ei de munca, pe care seful nu i l-a dat.Problema este ca nu este acelasi contract pe care l-a incheiat la cateva zile dupa angajare.Este un alt model, continutul este probabil acelasi, iar in locul salariului stabilit atunci era trecut acel salariu mult mai mic.Insa pe ultima pagina era o semnatura care trebuia sa fie a ei.In conditiile date este prea putin probabil sa fie semnatura ei, ea nestiind de existenta acelui contract, ci de cel incheiat la inceput cu alta suma pe post de salariu,contract care bineinteles nu i-a ajuns in mana.
Noi, toate fetele care am fost angjate acolo dorim sa depunem o plangere la ITM , dar as vrea sa stiu care este procedura si daca mai are vreun sens sa mergem acum daca nu mai sunteem angajate acolo.
Astept sugestiile voastre.
Multumesc! :D