avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Activitate claudiu2009

Activitate claudiu2009

nu mai are nimeni nici o idee? va rog ajutati-ma cu o idee daca puteti.
multumesc!
va multumesc pentru raspuns. Cu siguranta firma de asigurari nu poate fi trasa la raspundere si nu exista temei pentru a i se cere plata despagubirii, deoarece ea a actionat in baza actelor primite de la banca. Se pare ca o actiune impotriva bancii ar fi cea mai indicata, deoarece semnatura de pe cerere nu este cu siguranta a asiguratului. In acest caz termenul de prescriptie este de 3 ani? Si daca da, de cand curge acest termen?
As mai avea o intrebare: in cazul in care se doreste amanarea actiunii in instanta, cum s-ar putea prelungi termenul de prescriptie?
Multumesc!

PS: intr-adevar banca nu avea interes sa permita falsul in declaratii, insa din graba probabil a prelucrat acel document, considerand-ul neimportant...iar prin asta a creat un mare prejudiciu financiar urmasilor decedatului...este probabil o fapta din culpa dar eu consider ca si asa trebuie sa raspunda cel putin civil daca nu si penal!
Stimati domni,
Nu stiu daca postez unde trebuie dar as vrea sa va prezint urmatoarea speta:
Tatal unui prieten contracteaza un credit de nevoi personale la o banca, avand atasata contractului o polita de asigurare de viata. Dupa cateva luni, persoana decedeaza. Prietenul meu face demersurile pentru ca firma de asigurari sa despagubeasca diferenta de credit ramasa nerambursata. Dupa cateva luni de zile de completat cereri si dus acte doveditoare la firma de asigurari, in urma "analizei" efectuate, asiguratorul refuza despagubirea cu urmatoarea motivatie: la completarea cererii chestionar de catre asigurat acesta a raspuns negativ la toate intrebarile referitoare la starea sa de sanatate (intrebari de genul "suferiti sau ati suferit de boala X?", etc.), iar una dintre afectiunile enumerate in cererea chestionar a fost cauza decesului. Pana aici totul corect, din punct de vedere legal, cu toate ca analizand actele medicale, se putea incadra si altfel, adica mai in favoarea asiguratului.
Problema apare de aici incolo. Persoana asigurata stia de afectiunea pe care o avea si nu ar fi denaturat informatiile in cererea chestionar, asa ca prietenul meu a incercat sa faca rost de o copie a documentului respectiv pentru a afla ce cuprinde, si dupa lungi tratative a intrat in posesia lui. Documentul era exact ce se astepta, si anume: raspunsurile la intrebari erau intr-adevar negative dar semnatura asiguratului era falsificata.
Toate ducumentele aferente creditului au fost semnate la banca, banca fiind si agentul firmei de asigurari pentru incheierea politei de asigurare.
Intrebarea mea ar fi: ce se poate face in acest caz? impotriva cui? si care este termenul de prescriptie pentru inceperea actiunii?
Va multumesc mult celor care imi vor raspunde!