avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 351 soluții astăzi
Forum Activitate postiga

Activitate postiga

stiu ca guvernul a aprobat reintregirea pensiilor speciale, s-au adoptat si normele metodologice etc, am depus si actele la casa de pensii unde stagneaza din septembrie, eu sunt din DR.TR.Severin, dar am inteles ca in alte zone ale tarii pensionarii primesc pensia reintregita, cam cat ar trebui sa dureze la casa de pensii?
Si inca ceva, in speta de fata cum e cu termenul legal de inmatriculare in 30 de zile?
deci nu pot sa iau amenda ceva daca n-o declar acum? si inca ceva mi s-a zos de la finante ca nu se mai ia in considerare filtrul de particule, eu stiam ca e o reducere de 25%??
Multumesc pentru raspuns, si in cealalta problema, daca ma incadrez in 60 de zile de cand am facut rar pot sa o inmatriculez pe 6-7 ianuarie, fara sa mai iau nr rosii?
Am achizitionat pe 22.10.2013 o masina din Germania, am facut RAR pe 12.11.2013 care e valabil 60 de zile, iar pe 20.11.2013 urmeaza sa-mi expire numerele provizorii de Germania. Problema este ca acum timbrul de mediu este foarte mare si as vrea sa astept pana dupa 1 ianuarie ca sa inmatriculez masina, daca bag masina in garaj si n-o mai scot deloc pana rezolv toate documentele dupa 1 ianuarie e vreo problema? La taxe si impozite trebuie sa platesc ceva?
Răspuns la discuția Vanzare masina
deci nu se poate sa fie declarat contractul de vanzare-cumparare nul, cum ca nu a stiut ca e recuperata taxa etc?
Discuție Vanzare masina
Vreau sa vand masina mea la care am recuperat taxa de prima inmatriculare, cumparatorul stie acest lucru si e de acord sa plateasca el timbrul de mediu, mai imi trebuie adeverinta ANAF(cum ca am recuperat taxa) sau se trece in contract ca, cumparatorul stie pentru a face tranzactia?
Deci pana la urma pot sa o inmatriculez fara taxa, a inmatriculat cineva pana acum?
Discuție Pensii speciale
Ce se mai aude despre pensiile speciale ale personalului auxiliar din justitie (grefieri) ? S-au mai castigat procese?
daca vreau sa inmatriculez o masina pe numele surorii mele care e persoana cu handicap locomotor (cel mai mare grad posibil) mai platesc taxa de timbru? Iar daca asta nu e posibil se poate inmatricula pe numele persoanei care o are in grija? Are naceleasi facilitati ca si persoana cu handicap?