avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Activitate simonagabi

Activitate simonagabi

Va multumesc mult pt. raspuns.
Stiu ca aceasta varianta e ce mai buna, dar pentru a incepe activitatea de service, e nevoie de autorizatie de functionare, pt. o firma noua, de toate avizele, mediu...etc. care implica timp.Aceste avize exista pe firma deja avand acelasi cod CAEN, si as vrea sa incep activitatea cat mai repede. Nu este nici o solutie?
Mai este o problema, viitorul asociat este in Spania de unde vrea sa achizitioneze echipamentele necesare pt. service. Pe ce firma le cumpara? El nu poate veni in tara pentru a infiinta o societate noua. Cand vine el tot aduce si echipamentele.
Am o firma cu obiect de activitate Reparatii si intretinere autovehicule, CAEN 4520, din care desfasor doar partea de spalatorie auto.
Vreau sa ma asociez cu cineva sa fac un service auto, activitate care are acelasi cod CAEN.
Pe firma detin teren, cladire si echipamente pentru spalatorie, la care nu vreau sa il fac asociat pe respectivul, ci doar la partea de profit din service auto , nu si din spalatorie.
Se poate face asa ceva la camera de comert ?
In situatia in care ulterior as vrea sa vand terenul si cladirea, persoana fiind asociat la profit, ma poate impiedica?Am nevoie de acordul lui?
Daca ulterior renunt la service auto in situatia in care constat ca nu e rentabil, cum il pot scoate din firma?
Multumesc pentru raspuns! Vanzarea se face la notar sau doar la camera de comert schimbare administrator, cedare parti sociale? Impozit platesc 16% ca persoana fizica sau ca persoana juridica? Diferenta este f. mare pentru ca la capitalul subscris si varsat suma este cea minima 200 lei, terenul si investitia in curs fiind inregistrate ca active imobilizate.
Detin o societate comerciala, care in prezent functioneaza ca spalatorie auto, cu toate dotarile necesare(echipamente), teren (inscris in cf), cladire nou construita, dar care nu a fost inregistrata inca in CF, toate proprietatea firmei. In situatia vanzarii societatii cu tot cu patrimoniu (societatea nu are datorii neachitate de nici un fel), ce obligatii fiscale imi revin mie ca administrator si cumparatorului ca viitor administrator? Se poate vinde daca nu este inca intabulata cladirea, e in "rosu" cu autorizatie de constructie valabila inca un an? Care sant pasii de urmat?