avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Activitate olimpis

Activitate olimpis

Răspuns la discuția indemnizatie crestere copil
Multumesc Pakos! In sfarsit, o veste buna! Cred ca Guvernul a ramas deja fara urechi la cata lume ii urecheaza zilnic prin diferite metode:D
Buna!

Am citit ce ati scris referitor la indemnizatia pentru mame cu copii nascuti din sarcini multiple. Am si eu o intrebare: stie cineva cat dureaza in tara asta punerea in aplicare a unei legi? Desi legea 239/2009 a fost publicata inca din iunie a.c. inca nu am fost pusi in plata nici in ziua de azi:((. Gemenii nostri implinesc curand 2ani, sa mai sper ca voi vedea banii cuveniti sau sa imi mut gandul? Pe cine as putea sa"trag de urechi" pentru a fi in sfarsit pusa in aplicare o lege aparent in vigoare?

O zi frumoasa tuturor!
Ati vazut ieri poate la TV ca s-a adoptat legea prin care maicile de gemeni primesc in plus 600ron pentru cel de-al doilea copil,pe langa indemnizatia lunara. Intrebarea mea este daca beneficiaza de acesti bani in plus toate memele de gemeni,adica si cele care vor naste, si cele aflate deja in CIC. Cam cat credeti ca mai dureaza pana va intra legea in vigoare?

Multumesc anticipat!
Multumesc pentru raspuns si pentru promptitudine.

Stiu ca minimum este de 600ron. Ce nu stiam era daca la calculul mediei celor 12 luni anterioare nasterii a doua se aplica 85% inclusiv la primele patru luni (din cele 12) in care am beneficiat de indemnizatia pentru primul copil. Deci 85% din veniturile pe primele 4luni este de 510ron lunar. Asta imi trage in jos serios media pe cele 12 luni.
Intre timp am aflat singura raspunsul la intrebarea legata de calcularea a 85% din cei 600ron(adica indemnizatia primita pentru primul copil cateva luni din cele 12 anterioare celei de a doua nasteri). Da, se calculeaza 85% din ei, conform functionarului de la ghiseul la care am depus azi dosarul pentru recalculare. Vi se pare logic? Adica, daca minimum se primesc oricum 600ron, de ce sa se mai scada ceva din ei?
Am retinut o fraza dintr-o discutie pe un post de televiziune: "statul sprijina primele trei nasteri". Eu am 3 copii din 2nasteri. Ce inseamna fraza de mai sus, ca la o eventuala alta nastere nu as mai beneficia de indemnizatie?

Si inca o intrebare: la recalcularea indemnizatiei intra in cazul meu si 4luni in care am beneficiat de indemnizatia de crestere a primului copil, respectiv 600ron lunar. La aceasta suma se aplica 85% sau suma luata in considerare este egala cu indemnizatia?

Multumesc